АКТУАЛЬНО

Ректор УКУ: «Перші сигнали коаліційних переговорів породжують у нас тривогу»

Четвер, 30 жовтня 2014, 12:15
«Український виборець розподілив свої голоси поміж кількома політичними силами не для того, щоб спостерігати тепер за новою версією "помаранчевої руїни"».

Про це сказав ректор Українського католицького університету о. д-р Богдан Прах у спільному Зверненні від спільноти УКУ.

Ректор УКУ зауважив, що спільноту Українського католицького університету тривожать наслідки коаліційних перемовин, які розпочалися після Парламентських виборів 26 жовтня. «Перші сигнали про хід коаліційних переговорів породжують у нас тривогу. Схоже, в дію ось-ось будуть запущені традиційні «мотиватори» української політики: особисті гонори й амбіції, азарт у перетягуванні владного каната, політтехнологічні ристалища замість служіння народові», – сказав о. д-р Богдан Прах.

«Своїм зверненням ми хочемо остерегти вас, – йдеться у документі. – Український виборець розподілив свої голоси поміж кількома політичними силами не для того, щоб спостерігати тепер за новою версією "помаранчевої руїни". Воля народу очевидна – не дати жодному з вас стільки політичної ваги, щоб стати диктатором чи одноосібним лідером, натомість схилити вас до порозуміння й співпраці, яких так потребує сьогодні наше суспільство».

В УКУ наголошують, що Академічна спільнота України хоче бачити біля державного керма «не партійних функціонерів, опанованих вірусом отаманщини, а державних мужів, які вміють загнуздати свої емоції й оберегти національні інтереси країни».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next