АКТУАЛЬНО

Ректорат Українського католицького університету закликав керівництво країни не допустити руйнування системи ЗНО

Середа, 17 червня 2020, 11:56
У соціальних мережах і взагалі в Інтернеті щораз частіше можна натрапити на тривожні побоювання, що проведення ЗНО цього року може бути скасовано. Така ситуація непевності, на думку представників УКУ, є шкідлива для всіх.

А тому ректорат УКУ від імені всієї спільноти університету звернувся до керівництва країни з наполегливим проханням якнайшвидше запевнити громадян України, що ЗНО буде проведено відповідно до графіку, затвердженого МОН, і розпочнеться 25 червня цього року. Приймати рішення 22 червня є надто пізно.

«Ми поділяємо переконаність, що дбати про здоров’я людини і шанувати людське життя є важливими обов’язками як держави, так і суспільства загалом. Тому ми усвідомлюємо всі ризики для здоров’я учасників ЗНО, які можуть постати через поширення COVID-19. Але ми також віримо, що  вчителі й випускники шкіл, які самі зацікавлені водночас і в збереженні власного здоров’я, і в проведенні ЗНО,  будуть максимально дисциплінованими й чітко дотримуватимуться правил і процедур проведення ЗНО у час пандемії, розроблених УЦОЯО» – йдеться у зверненні.

Запровадження в Україні ЗНО ректорат УКУ називає найуспішнішою реформою у сфері освіти за роки незалежності. В університеті переконані, що ЗНО дало змогу здібним і працьовитим учням, незалежно від майнового стану чи соціального статусу, вступати у кращі ЗВО на найпрестижніші спеціальності. 

«Президент України та його команда на виборах минулого року обіцяли нещадно боротися з корупцією й утверджувати в Україні справедливість. Відміна ЗНО поверне нас у часи телефонного права, у залежність від грошей, до звички «решать вопросы», а не дотримуватись правди й академічної доброчесності. Отож руйнувати вже досягнуті здобутки не допустимо», – застерігають очільники університету і висловлюють сподівання,  що керівництво держави прислухається їхніх пересторог і не допустить, щоб під виглядом піклування про здоров’я людей систему освіти було відкинуто в корупційне минуле.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next