АКТУАЛЬНО

Релігійні лідери обговорили з Прем’єр-міністром України відзначення релігійних свят в умовах карантину

П'ятниця, 23 квітня 2021, 17:40
Сьогодні, 23 квітня 2021 року, у Клубі Кабінету Міністрів України в Києві відбулася робоча зустріч представників Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, на якій було обговорено питання дотримання карантинних обмежень та рекомендацій під час відзначення релігійних свят, зокрема Великодніх.
Фото: Кабінет Міністрів України Фото: Кабінет Міністрів України Фото: Кабінет Міністрів України Фото: Кабінет Міністрів України

Під час робочої зустрічі Блаженніший Святослав, головуючий у Раді Церков, подякував за співпрацю різним органам державної влади. Зокрема, Глава УГКЦ наголосив на цінності співпраці з Міністерством охорони здоров’я України.

Предстоятель УГКЦ висловив сподівання на запровадження повноцінної душпастирської опіки у сфері охорони здоров’я. «Присутність медичного капелана є дуже важливою не тільки для пацієнтів чи хворих, а й для медичних працівників, які сьогодні є в центрі нашої уваги і молитви. Вони перебувають на передовій боротьби з коронавірусом. Ми за них молимося, але також хочемо бути поруч, щоб підтримати. Це питання завжди слід мати в центрі уваги», – сказав він.

Блаженніший Святослав додав, що присутність капелана є дуже важливою і в пенітенціарній сфері, і пригадав про необхідність офіційного працевлаштування капеланів.

Глава УГКЦ звернув увагу на важливість юридичного впорядкування питання комерційного сурогатного материнства. За його словами, у цьому питанні важливо шукати певний міжнародний досвід правильного врегулювання, щоб досягнути позитивних результатів, захистити наших жінок, а відтак перешкодити торгівлі людьми.

Крім цього, Блаженніший Святослав розповів очільнику українського Уряду про цілу низку важливих зустрічей Ради Церков з Міністерством охорони здоров’я, зокрема з Центром громадського здоров’я, з міністрами освіти та екології.

Головуючий у ВРЦіРО висловив сподівання, що завдяки співпраці держава та релігійне середовище матиме спільну політику щодо різноманітних важливих питань.

Відтак Прем’єр-міністр України подякував представникам Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій за розуміння потреби введення державою вимушених тимчасових обмежень та за підтримку в популяризації процесу вакцинації населення від Covid-19.

Денис Шмигаль пригадав, що Уряд України прирівняв священнослужителів до соціальних працівників. «Священнослужителі, – пояснив він, – проводять дуже багато роботи з людьми, є лідерами своїх громад, що варте особливої уваги з боку держави».

Оскільки у квітні-травні релігійна спільнота України відзначатиме низку важливих свят, серед яких Вербна неділя, свято Воскресіння Христового, Рамадан-байрам, Прем’єр-міністр акцентував на необхідності дотримання всіма релігійними організаціями карантинних обмежень та рекомендацій, які стосуються проведення богослужінь, релігійних обрядів та церемоній під час відзначення цих свят.

«Свята – це радість, і важливо, щоб потім ця радість не була затьмарена зростанням захворюваності. Ми цінуємо, що представники релігійних організацій роблять все для дотримання карантинних норм. Уряд зі свого боку і надалі докладатиме всіх зусиль для того, щоб державна політика у сфері релігії була ефективною, результативною та спрямованою на реалізацію відповідних прав і свобод громадян», – наголосив Прем’єр-міністр.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next