АКТУАЛЬНО

Релігійні лідери України та Росії спільно закликають до миру

П'ятниця, 12 вересня 2014, 22:57
З ініціативи Норвезького біблійного товариства та за підтримки Уряду Норвегії в м. Осло відбувся міжконфесійний круглий стіл за участю представників релігій України та Росії, метою якого було обговорення ситуації, що склалася між церквами та віруючими країн, а також пошук шляхів до примирення обох народів.

З благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука) участь у круглому столі взяв о. Ігор Шабан, який з 9 по 11 вересня разом з представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій виступив на підтримку зусиль міжнародного співтовариства, «спрямованих на припинення кровопролиття, встановлення в Україні миру з урахуванням загальновизнаних у міждержавних відносинах принципів». Про це зокрема зазначено в Комюніке, що стало результатом відвертого діалогу в ході засідань міжконфесійного круглого столу.

Делегати конфесій з України та Росії констатували, що, незважаючи на наявність як спільних, так і відмінних поглядів щодо причин, подій і наслідків нинішньої кризи, своєю метою вони ставлять свідчення правди і служіння досягненню миру.

На завершення учасники зустрічі висловили готовність «до продовження діалогу задля досягнення взаєморозуміння і зміцнення відносин між народами».

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next