АКТУАЛЬНО

Римська курія: актуальний стан після останньої реформи в 1988 році

Вівторок, 03 грудня 2013, 12:17
Цього року минає 25 років від опублікування блаженним Папою Іваном Павлом ІІ Апостольської конституції "Добрий пастир". Цим документом Римський Архиєрей запровадив значні реформи Римської курії, підкреслюючи, що вона має бути органом, який допомагатиме Єпископу Рима в служінні Вселенській Церкві та партикулярним Церквам.

Сьогоднішня річниця знаходить свій відгомін у діяльності Святішого Отця Франциска, який, підкреслюючи необхідність служіння церковних інституцій, покликав до існування раду кардиналів, щоб вона допомогла йому в реорганізації ватиканських відомств. У такий спосіб він відновив давню традицію Церкви - колегіальність, тобто синодальність.

Власне це стало темою вивчення і дискусії під час наукової конференції, яку організував факультет східного канонічного права при Папському східному інституті в Римі. Основними доповідачами були працівники ватиканських відомств, як, наприклад, кардинал Франциск Кокопалмерьо, президент Папської ради інтерпретації права, Високопреосвященний владика Циріл Василь, секретар Конгрегації для Східних Церков, Високопреосвященний владика Піо Віто Пінто, декан Римської роти. Крім того, доповіді виголосили і викладачі Папського східного інституту.

У конференції також брали участь українські представники канонічного права: ієромонах Теодор Мартинюк, головний настоятель Свято-Успенської Унівської лаври, доктор, викладач канонічного права в Римі, і протоієрей Андрій Танасійчук, заступник канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ, доктор, викладач східного права у Венеції.

 

Департамент інформації УГКЦ 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next