АКТУАЛЬНО

Римський Апостольський престол акредитував богословські програми УКУ

Вівторок, 19 травня 2015, 11:55
У середу, 20 травня, відбудеться святкування Дня Філософсько-богословського факультету УКУ. Цього року він буде особливим не тільки тому, що за плечима факультету уже 20-літня історія існування в незалежній Україні з часу відновлення у 1994 році Львівської богословської академії. Ще одна радісна новина цими днями завітала на факультет – він отримав міжнародну акредитацію від Конгрегації католицької освіти.

З цієї нагоди на святкування Дня ФБФ прибуває Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Ця акредитація уможливить відкриття нових ліценціатських та докторських програм в різних галузях богослов’я, а дипломи та наукові ступені матимуть міжнародне визнання. Як зазначив декан факультету диякон Роман Завійський: «В цей ювілейний рік увінчалися успіхом понад столітні зусилля ієрархів УГКЦ створити в Україні богословську школу, яка б не лише інтелектуально формувала духовенство та мирян, а також і порушила богословську тишу, якою огорнуло УГКЦ двадцяте століття з його лихоліттями світових воєн, Голодомору та комунізму, не даючи змоги артикулювати свій богословсько-еклезіальний голос в діалозі між християнським Сходом і Заходом».

На переконання декана ФБФ, акредитація відкриває шлях до повнішого входження студентам та аспірантам УКУ в міжнародне богословське співтовариство, покращить діалог із розлогою сім’єю акредитованих еклезіальних богословських факультетів. «А це значить, що наша богословська школа вчиться відповідати на виклики сучасності, служити потребам Церкви та суспільства, а також гідно представляти українську богословську науку у міжнародному та екуменічному контексті», ‒ пояснив диякон Роман Завійський.

Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди Дня факультету очолить Блаженніший Святослав.

Програма святкування:

ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next