АКТУАЛЬНО

Робоча зустріч для розробки стратегії душпастирства глухих

Середа, 07 червня 2017, 17:57
Відбулася перша зустріч із низки робочих зустрічей до кінця року в контексті опрацювання стратегії душпастирства глухих. Захід, який і організований Центром ДОВС “Надія” УГКЦ, має на меті створити постійну пасторальну групу і об’єднувати активних глухих членів спільнот. Такий інтеграційний процес продиктований рішенням Синоду.

На зустрічі у вступному слові викладач кафедри пасторального богослов’я УКУ доктор о. Володимир Ждан  говорив про ширший контекст пасторальної праці Церкви, в якому розвивається душпастирювання для глухих. Наталія Лазуркевич (STL, Центр “Надія”) згадала про основні елементи, необхідні для ефективної співпраці глухих і тих, хто чує, та роль мирян у Церкві.

Далі глухі представники спільнот - Юрій Яцковський, Ярина Мала та Анна Чоп’юк (з родини глухих, Центр “Надія”), поділилися з присутніми власними спостереженнями про міжнародний досвід душпастиської праці для глухих католиків. Вони розповіли про організацію праці з нечуючими в Італії, Ірландії і Чехії.

Після того капелани о. Денис Богатко і о. Любомир Мостовий розповіли про власний досвід душпастирської праці у спільнотах глухих і  подали слушні поради. Отці акцентували на потребі участі тих, хто не чує, у різних заходах, організованих Церквою.

У контексті нових підходів до організації праці в спільнотах нечуючих запропоновано розглянути принципи пасторальних ролей. Зокрема, більше роз’яснити серед глухих вірних УГКЦ позицій служіння: глуха людина-пасторальний асистент і  глуха людина-волонтер.

о. Олег Лазуркевич, директор
Центру душпастирства осіб з вадами слуху “Надія” УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next