АКТУАЛЬНО

Робочу зустріч провели волонтери Пенітенціарного душпастирства УГКЦ

Понеділок, 01 березня 2021, 10:30
27 лютого 2021 року у приміщенні Патріаршої Курії УГКЦ біля Патріаршого собору з нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння відбулася річна зустріч волонтерів Пенітенціарного душпастирства УГКЦ.

День особливої уваги до в’язничного служіння щороку випадає на неділю про блудного сина. Метою цієї події було підсумувати минулий рік і представити нові можливості волонтерського служіння УГКЦ у пенітенціарній сфері. В'язнична місія допомагає вірним краще усвідомити покликання християн бути сіллю у світі. 

Минає рік, як українська в’язнична система пережила період відсутності візитів ззовні. Це було пов'язано з обмеженнями карантину, запровадженими через небезпеку поширення коронавірусної інфекції серед в'язнів. Проте обмеження карантину не спричинили цілковитого припинення заходів душпастирської опіки у пенітенціарних установах України. Волонтери піклувалися про потреби ув'язнених жінок, особливо жінок з дітьми до трьох років. Відбувалися відеоконференції для дистанційного навчання волонтерів, організовувалися доброчинні збірки з метою підтримки календарних подій (Великодній і спасівський кошики в'язням, "Козацький гарт"), для підготовки виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів "Покликані до свободи". Відбувалися регулярні зустрічі в зумі з вихованцями Ковельської і Кременчуцької колоній для неповнолітніх з волонтерами-студентами за сприянням керівника Центру академічного душпастирства о. Ярослава Павлюка.

До зустрічі у Києві змогли дистанційно доєднатися через зум-зв'язок волонтери з Львівщини, Тернопільшині та Івано-Франківська. Керівник Відділу душпастирства УГКЦ у пенітенціарній системі України Костянтин Пантелей прочитав Звернення преосвященнішого Михайла Колтуна з нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння. Протягом зустрічі волонтери почули про можливості та напрямки служіння, які могли б бути цікавими максимальному числу вірян, що шукають себе у різних церковних ініціативах:

- підтримка жертв злочинів та їхніх родин;
- участь у волонтерстві пробації;
- дні духовного відновлення для пенітенціарних службовців та їх родин;
- листування з в'язнями;
- участь у програмах реінтеграції в'язнів. 

На завершення зустрічі волонтери завітали до галереї Патріаршого собору Воскресіння Христового, щоб написати відгуки авторам творів експозиції "Покликані до свободи".

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next