АКТУАЛЬНО

Роботи соціальної тематики у Чорткові виставлятиме білоруська фотомайстриня

П'ятниця, 04 листопада 2011, 17:54
В осідку Бучацької єпархії УГКЦ м. Чорткові вперше відбудеться фотовиставка соціальної тематики «Невидимі люди», присвячена людям з особливими потребами. Свої роботи виставлятиме молода фотомайстриня з Мінська Тетяна Сафонова. Виставка організовується для того, щоб привернути увагу суспільства до людей з особливими потребами, почути їх проблеми та незручності, довести, наскільки вони потрібні людству і Церкві зокрема.
В осідку Бучацької єпархії УГКЦ м. Чорткові вперше відбудеться фотовиставка соціальної тематики «Невидимі люди», присвячена людям з особливими потребами. Свої роботи виставлятиме молода фотомайстриня з Мінська Тетяна Сафонова. Виставка організовується для того, щоб привернути увагу суспільства до людей з особливими потребами, почути їх проблеми та незручності, довести, наскільки вони потрібні людству і Церкві зокрема. Тетяна Сафонова спеціально приїде в Чортків, аби поряд зі світлинами мінських дітей з вадами експонувати фото чортківських діток-інвалідів. Саме для них у понеділок вона влаштує фотосесію. Мету свого приїзду Тетяна пояснює так: «Я хочу розповісти про людей-інвалідів, - про тих, хто позбавлений можливості тішитися життям і користуватися благами повноцінного життя, які всі решта. Багато хто намагається їх не помічати, відвертає погляд, бачачи їх у парках, магазинах і просто на вулиці. Немає їх вини у тому, що вони народилися з відхиленнями розвитку. Їм важко у цьому світі. Але в них є шанс радіти, мріяти, любити і бути любленими, незважаючи ні на що. І в цьому їм може допомогти їх оточення і суспільство в цілому. Вони, як і будь-яка людина, мають право на життя. У цьому можете допомогти їм і ви». Виставка має відкритись у середу, 9 листопада, за участю Владики Дмитра, духовенства єпархії, представників громадських організацій, влади і творчої інтелігенції. Світлини можна буде подивитись включно до 12 листопада. Щиросердечно запрошуємо всіх небайдужих.  

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Довідка Тетяна Сафонова (30 р.) народилась у далекій Республіці Комі в Росії. У 1992 р. переїхала у Білорусь. У місті Молодечно закінчила школу, а у Вілейці – Недержавний технікум бізнесу і права. Захоплення фотографуванням розпочалось у Тетяни в 25 років. Вона закінчила курси фотографічного мистецтва. За допомогою фотоапарата дівчина навчилася висловлювати те, чого не передаси словами. Тетяна має дві мрії: першу – стати більш професійним фотографом і другу – допомагати людям. Допомагає людям фотомайстриня по-різному, особливо наділяє увагою дітей-інвалідів, спілкується з ними і, звичайно ж, фотографує.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next