АКТУАЛЬНО

Родини Героїв Небесної сотні та захисників загиблих на Сході України з’їхалися до Зарваниці на спільну молитву

Понеділок, 03 червня 2019, 18:21
1-2 червня батьки та родичі загиблих під час Революції Гідності та на Сході України взяли участь у Всеукраїнському паломництві до Марійського духовного центру «Зарваниця».

Близько сотні рідних та друзів Героїв зібралися у відпустовому місці, щоби разом молитися за душі найвідважніших синів і дочок України. Організували прощу Тернопільська обласна державна адміністрація та Тернопільська обласна рада.

Увечері, 1 червня, учасники паломництва спільно молилися Молебень до Пресвятої Богородиці, який у парафіяльному храмі перед чудотворною іконою Зарваницької Богородиці відслужили адміністратор собору Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич, декан Зарваницький  о. Володимир Топоровський  та сотрудник МДЦ «Заравниця» о. Андрій Шалай. Також відбувся похід із запаленими свічками до чудотворного місця та панахида за Героями, які відали своє життя за волю і цілісність України.

Звернувшись до паломників, о. Дмитро  наголосив, що найкращим прикладом готовності прийняття та покори для нас є Небесна Матір. «Богородиця, як мати, як дружина, завжди дбає про своїх рідних і близьких, а головне про своїх дітей.  Хоч би де Вона перебувала, виконує найголовніший обов’язок: виявляє велику покору та годиться з Божою волею, подаючи нам гарний приклад материнства, любові та смирення», - сказав о. Дмитро.

У неділю родини Героїв Небесної сотні та Героїв загиблих на Сході України взяли участь у Божественній Літургії у Соборі Зарваницької Матері Божої. Після Богослужіння о. м. Дмитро Квич щиро привітав усіх учасників прощі та подякував організаторам: Міністру України у справах ветеранів п. Ірині Фріз, голові Тернопільської обласної державної адміністрації п. Степану Барні, голові Тернопільської обласної ради п. Віктору Овчаруку та голові Теребовлянської районної державної адміністрації п. Юрію Ништі. Також відбулося нагородження державними відзнаками військовослужбовців та рідних Героїв Небесної сотні. Завершилося паломництво освяченням води та панахидою за загиблими Героями в каплиці Святого Юрія Переможця.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next