АКТУАЛЬНО

Родини переселенців з Донбасу зустрілися на святі розколяди в Брюховичах

Середа, 10 лютого 2021, 11:37
7 лютого 2021 року в монастирі Святого Йосифа отців василіан в Брюховичах відбулася розколяда для родин переселенців з Донбасу. Захід організувала і провела с. Єроніма Вовчак, СНДМ, яка духовно опікується цими людьми.

Родини – переселенці з Донецька, Луганська, Горлівки, Алчевська, Криму – приїхали зі Львова та області, щоб спільно прославити Христа молитвою, колядою у спільноті, яку вони дуже цінують і радо відгукуються на клич до зустрічей. У заході взяли участь сорок осіб.

Традиційна тепла, родинна атмосфера, радість і дарунки для найменших колядників від добродіїв з Канади залишили в серцях приємний відгомін і почуття великої вдячності – насамперед Богові за Його незмінну любов і турботу, с. Єронімі за її ініціативу і старання в організації свята, отцям василіанам, зокрема ігумену монастиря о. Пантелеймону Трофімову (уродженцю Донецька ) за гостинний прийом, солідарність і співпрацю.

Одна з учасниць зустрічі – Тетяна Дмитрієва, так описала це свято: «Розпочали захід участю в Божественній Літургії в затишному і величному храмі Святого Йосифа в монастирі отців василіан у Брюховичах. І продовжили святкування в залі цього ж монастиря за участю Наталі Суботіної, уродженки Сімферополя, яка своїм дзвінкоголоссям розпочала спільну коляду, а також провела майстер-клас із вокалу, познайомивши нас з різдвяною піснею Григорія Сковороди, відомого українського філософа, богослова, поета і композитора літургійної музики. Потім заспівали акапельно брати-василіани, і всі ми були в захваті від їхнього тріо та мелодійних колядок.

Були і традиційні колядки від родин, віншування, гра на сопілці, загадки та інші розваги. На завершення нашого свята нам заспівав-заколядував гурт дівчат з хору «Voice Orchestra» зі Львова, яких запросила с. Єроніма. І голоси їх, як дзвіночки, лунали тихо або голосно, весело або спокійно, залежно від композиції та її настрою – від ніжної колискової до веселого прославляння Сина Божого. Ми зачаровано слухали виступи, бо і саме свято Різдва – це диво... Диво і надія... Радість і любов...

А ще була святкова трапеза зі спільною молитвою, солодкий стіл і чаювання, творчі подаруночки з різдвяними посланнями. Шкода, що свято так швидко закінчилося! Але ми загадали різдвяне бажання – зустрітися знову через рік на Розколяді! А різдвяні бажання обов'язково здійснюються».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://www.ssmi-ua.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next