АКТУАЛЬНО

Родини полеглих українських Героїв повернулися з паломництва до Меджугор’є

Субота, 22 червня 2019, 12:59
З 15 по 20 червня 2019 року тривало паломництво 46 членів родин полеглих Героїв на сході України до Меджугор’є, містечка в Боснії та Герцеговині, де відбуваються об’явлення Пресвятої Богородиці.

Поїздку для родин українських Героїв організували Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ спільно з Патріаршим паломницьким центром УГКЦ. 

У відпустовому місці паломники спільно молилися Божественну Літургію за мир в Україні та у власних наміреннях, взяли участь у Хресній дорозі на горі Кріжевац, а також молилися Вервицю на горі об’явлень Подбрдо. Духовний супровід прочан здійснював військовий капелан УГКЦ о. Максим Кролевський.

У програму паломництва входили також екскурсії містами Хорватії, Боснії та Герцеговини, відвідування та ознайомлення з історичними пам’ятками архітектури, а також відпочинок на Адріатичному морі.

“Завдяки цьому паломництву родини, які втратили найдорожчих, мали можливість збагатитися духовно та емоційно. Святі місця, неймовірна краса Адріатичного моря, сама природа Боснії, Хорватії, прекрасні міста, мальовничий водограй у невеличкому містечку Боснії – усе це разом з чудовими людьми поряд збагатило нас, об’єднало і справді реабілітувало”, – поділилася враженнями Наталія Дубчак, працівник Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ, мати полеглого Героя.

Пресцентр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next