АКТУАЛЬНО

Родини військових, ветеранів і волонтерів з Одеси відвідали Івано-Франківськ

Понеділок, 06 травня 2019, 11:58
Наприкінці березня в подорож з Одеси до Івано-Франківська їздили п’ять родин військових, ветеранів і волонтерів, що працюють з військовими та членами їх сімей.

Протягом поїздки родини учасників АТО з Одеси та Франківщини у спільному колі працювали над налагодженням діалогу в сім’ях після травматичних подій та з’ясовували ролі жінки і чоловіка в сім’ї. Мали нагоду попрацювати з арт-терапевтичними техніками зцілення та долали бар’єри у спілкуванні разом із психологами. На дорослих і дітей також чекала розважальна програма: цікава екскурсія в мальовничій президентській резиденції «Синьогора», піша екскурсія Івано-Франківськом, Ратушею. Учасники поїздки відкрили для себе річку Прут і яремчанський водоспад Пробій, завітали у вольєрне господарство біля Медвежої вежі та прогулялися місцевим сувенірним ринком, насолодилися чудовим повітрям і краєвидом Прикарпаття. В останній день візиту дорослі і діти з родин-побратимів двох регіонів створювали дивовижні орнаменти відповідно до давніх технік на «живому яйці», готуючи чудові писанки до великого свята Пасхи.

«Подібні заходи важливі насамперед тому, що в такий спосіб, повернувшись із зони бойових дій, ти можеш знайти порозуміння зі своєю родиною. Адже, тут ми не тільки змогли поспілкуватися з побратимами, а й провели час із дружинами, дітьми - цього дуже не вистачає в буденному житті», - зазначає один із учасників сімейного візиту.

За даними Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, статус учасника бойових дій отримали понад 354,9 тис. осіб на 01.01.2019р. Майже 37 відсотків УБД розлучаються після повернення із зони бойових дій. Більше від 43 відсотки мають посттравматичний синдром. Кожне п'яте розлучення відбувається через непорозуміння між подружжям після війни і, в наслідок цього, через домашнє насилля (офіційно зареєстроване).

«У жовтні 2018 року вже відбулися перші сімейні візити. Тоді в поїздці брали участь як корінні одесити, так і внутрішньо переміщені особи і навіть родина з Вірменії, яка відвідує Карітас Одеси. Цього разу ми згуртовували родини учасників АТО з Одеси і Франківщини. Окрім зміцнення соціальної згуртованості, візит мав на меті також зміцнити самі сім’ї, допомогти їм подолати бар’єри у спілкуванні між чоловіком та жінкою, якщо такі існують, - зауважив Василь Колодчин, директор Благодійного фонду «Карітас-Одеса УГКЦ. - Такі заходи допомагають подолати непорозуміння між мешканцями з різних регіонів України, що навіяні міфами, та змінюють українське суспільство зсередини, зміцнюючи нашу соціальну згуртованість».

Поїздка дала можливість учасникам АТО побути зі своєю сім’єю, відпочити  та поспілкуватися з дружиною, на деякий час забувши про роботу і події на Сході України.

Сімейні візити організовано в рамках проекту «Зміцнення соціальної згуртованості» Благодійного фонду «Карітас-Одеса УГКЦ».

Прес-служба БФ «Карітас-Одеса УГКЦ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next