АКТУАЛЬНО

Родини загиблих на Сході України захисників молилися в Зарваниці

Вівторок, 04 серпня 2020, 11:34
Триденна духовна віднова для родин військовослужбовців, загиблих на Сході України, відбувалася з 31 липня по 2 серпня у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Участь у зустрічі взяли понад 20 осіб, зокрема матері, батьки, дружини та діти захисників, які віддали життя за мир у нашій державі. У Зарваниці їх зустрів й опікувався ними сотрудник МДЦ «Зарваниця» о. Андрій Шалай.

У п’ятницю родини героїв під супроводом адміністратора малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитра Квича відвідали всі святині Марійського духовного центру, побували в унікальному комплексі «Український  Єрусалим», а також спільно молилися перед чудотворною іконою Зарваницької Божої Матері, яка зберігається у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці та Покрову Пресвятої Богородиці.

1 серпня, у суботу, родини взяли участь в Архиєрейській Святій Літургії, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк на подіумі перед малою базилікою. Опісля в цей день владика Теодор разом з о. м. Дмитром Квичем та сім’ями загиблих героїв молилися панахиду за душі всіх військових, які поклали життя за мир і кращу долю України. Участь у молитві також взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації п. Віктор Устенко. Опісля відбулася його зустріч із родинами героїв. На закінчення дня учасники духовної віднови спільно молилися на Хресній дорозі та в «Українському Єрусалимі».

У неділю зі сім’ями військових, загиблих на Сході України, зустрівся архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Після урочистої Божественної Літургії він теплими словами привітав родини військовослужбовців, висловив щирі співчуття, підтримку й уділив кожному архиєрейське благословення.

zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next