АКТУАЛЬНО

«Родинне коло» знову зібралося у Заздрості

Понеділок, 26 січня 2015, 11:47
24 січня 2015 року в Меморіяльному комплексі Патріярха Йосифа Сліпого в Заздрості у черговий раз зібралося «Родинне коло» - спільнота родин Небесної сотні та загиблих під час воєнних дій на Сході України.

Зустріч була ініційована та організована Українською асоціацією фахівців з подолання наслідків психотравмуючих ситуацій в Україні (Психологічна кризова служба) у співпраці з Комісією УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. Як інтерпретував слова Томи Аквінського психолог Ігор Лубківський, психологія та релігія не суперечать одне одному; без віри не може бути психології, а священикам інколи не вистачає психологічного досвіду. Тому ми співпрацюємо одне з одним, ділимося досвідом.

Розпочалася зустріч Святою Літургією та панахидою за загиблими, котру очолив о. Андрій Желізко, голова Комісії душпастирства охорони здоров’я Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, співслужив о. Василь Слібчук, відповідальний у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії за Рух «За тверезість життя». На «Родинному колі» був присутній о. Петро Бурак, капелан «Правого Сектора», котрий повернувся з зони воєнних дій у Пісках до Тернополя на короткий відпочинок.

Після богослужіння було знайомство, так зване перше коло, та працювали психотерапевтичні групи, котрі вели фахівці-психотерапевти з Психологічної кризової служби. На завершення програми присутні послухали концерт за участі кобзаря Василя Жданкіна, його доньки Анастасії та гурту “Великодні зернятка”. Василь Жданкін разом із трьома іншими кобзарями у 1989 році на «Червоній руті», попри небезпеку арешту і репресій, виконали гімн України.

Наступна зустріч «Родинного кола» передбачається у березні цього року, уже традиційно – в Заздрості.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next