АКТУАЛЬНО

Родинний табір «Екосвіт» розпочав таборове літо в Хорватії

Четвер, 27 червня 2019, 09:32
22 червня 2019 року в хорватському місті Селіне розпочався перший заїзд християнського екологічного табору «Екосвіт».

Бюро з питань екології Стрийської єпархії УГКЦ зібрало п’ятдесят п’ятеро людей різного віку, з різних єпархій, щоб роздумувати про християнську відповідальність за створений Богом світ та наблизитися до Творця світу. О. Олегу Кобелю та о. Ярославу Турику, які представляють Екобюро, допомагають ще два священники, а саме о. Василь Гриньків та о. Сергій Білоконь. Кілька запрошених аніматорів проводять час з дітьми.

У перший день табору його учасники отримали таборові футболки та кілька настанов щодо того, у чому полягатиме екоспрямованість табору: духовні науки, сортування відходів, обмеження в поліетиленових торбинках, дбайливе ставлення до їжі, води, світла тощо.

На щоденній Літургії священники виголошують екологічні проповіді, які мають за мету закликати вірних до глибших роздумів над власним життям у стосунку до Бога Творця і Його створіння.

З практичних кроків - були облаштовані контейнери для роздільного сортування сміття. Учасники табору намагаються відсортувати скло, пластик, папір, метал та біовідходи.

Під час подорожі до м. Задар о. Олег Кобель мав добру нагоду презентувати свої екоказки «Їжачок-рятівничок» і «Врятований ліс». Окрім читання казок, було обговорення представлених в казці екологічних проблем.

Чимало часу та зусиль у таборі присвячують популяризації здорового харчування і здорового способу життя. Спеціально запрошений тренер щоденно проводить аеробіку та спортивні естафети.

Пройшло лише три дні табору, а всі його учасники стали ніби однією родиною. Велика заслуга в цьому аніматорів, які організували гру «Таємний друг».

Табір в Селіне триває, наступні три заїзди плануються в липні та серпні.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ecoburougcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next