АКТУАЛЬНО

До Року Божого Слова в Україні приурочили тиждень духовності в Бродівській гімназі імені Івана Труша

Вівторок, 27 березня 2018, 12:46
У рамках відзначення 85-ліття від Дня народження світлої пам’яті Блаженнішого Любомира в березні у Бродівській гімназії імені Івана Труша, що в Сокальсько-Жовківській єпархії, відбувся тиждень духовності, присвячений Року Божого Слова в Україні.

Розпочалися заходи з благословення духовного вчителя християнської етики гімназії о. Ярослава Царика, який звернувся до учнів словами Блаженнішого Любомира про Слово Боже: «…Святе Письмо – це Боже Слово. Бог говорить до нас. А з того Божого Слова можемо дуже багато чого навчитися. Я думаю, це надзвичайно важливе, щоб ми чи спільно, чи поодиноко особливо заглиблювалися в те, що каже нам Господь».  Протягом тижня в шести класах пройшли християнські уроки «Слово Боже виховує нас». На цих уроках учнів навчали визначати життєві пріоритети, слухати і приймати слова правди.

Щороку, у Тиждень духовності, учні, вчителі та дирекція Бродівської гімназії імені Івана Труша вирушають на Хресну дорогу до храму Воздвиження Чесного Животворящого Хреста, що стало вже доброю традицією.

«Розважання Хресної дороги у Великий піст - це особливий час для кожного з нас, можливість переосмислити свої вчинки, духовно самовдосконалитися, адже в повсякденній суєті не завжди знаходиться хвилина для роздумів та каяття. Найкраще це робити разом із Спасителем, долаючи всі стації», - каже учасниця заходів, учениця  7-А класу гімназії Юлія Каплич.

Цього року Хресна дорога була особливою тим, що її підготували і провели старшокласники. За порадою священика школярі роздумували над історією Ісуса Христа, робили висновки,  оцінювали свою поведінку та ставлення до людей.

На завершення Тижня духовності о. Ярослав Царик для всіх гімназистів оголосив конкурс «Зерна надії» від Вінкентійської родини, присвячений 400-літтю Вінкентійської духовності у Вселенській Церкві. Це заохочення обрати будь-яку творчу форму (оповідання, вірш, малюнок, музику), що закликала б і надихала до служіння бідним.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next