АКТУАЛЬНО

Романо Проді помолився з українцями Болонії (Італія)

П'ятниця, 21 січня 2011, 13:08
Колишній Президент Європейської Комісії, багаторічний голова Уряду Італії Романо Проді разом з дружиною 9 січня взяв участь в українському Різдвяному Богослужінні в Болонії.

Колишній Президент Європейської Комісії, багаторічний голова Уряду Італії Романо Проді разом з дружиною 9 січня взяв участь в українському Різдвяному Богослужінні в Болонії.

Як розповідає капелан громади УГКЦ в Болонії, отець Андрій Жибурський, він познайомився з Президентом Проді під час презентації книги відомого італійського фотографа Маріо Ребескіні “Я вірю!” наприкінці минулого року. Принагідно отець запросив пана Романо відвідати українську громаду та взяти участь у Різдвяному Богослужінні. Той пообіцяв прийти.

“Я не сподівався, що Романо Проді так швидко виконає свою обіцянку. І тому я був приємно здивований, коли під час Літургії побачив між нашими вірними подружжя Проді”,- каже о. Андрій.

Після Літургії почесні гості переглянули Різдвяний вертеп у виконанні парафіяльної молоді. Під час вистави Романо Проді уважно слухав переклад театрального дійства, розпитував про персонажів. 

Зворушений до сліз українським Різдвом, Президент Проді виступив перед чисельною українською громадою. Він зазначив, що добре знає, що означає бути на чужині, залишивши вдома родину, і розуміє ті проблеми, з якими зіштовхуються іммігранти. Він зазначив, що високо оцінює той великий внесок, який роблять українці в економіку Італії. Пан Проді також перепросив всіх присутніх за можливі утиски чи неповагу, які деколи виявляють до іммігрантів його співвітчизники. Вітаючи присутніх зі всіма Різдвяними святами та Новим роком, він побажав, щоби в цьому році покращилася економічна ситуація в Україні і багато іммігрантів змогли знайти роботу вдома і повернутися до родин.

Всі присутні подякували Роману Проді бурхливими оплесками. Відтак Президент Проді довго спілкувався з українцями Болонії, згадуючи про своє п'ятигодинне перебування у Львові та зустріч з тодішнім Президентом України Л. Кучмою і цікавлячись умовами життя українців Болонії.

 

фоторепортаж

Повідомив Олесь Городецький

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next