АКТУАЛЬНО

Роздуми Папи Венедикта XVI над уривком про спокушання Ісуса Христа дияволом

Вівторок, 19 лютого 2013, 13:39
17 лютого 2013 року, у першу неділю Великого посту (за григоріанським календарем), Святіший Отець Венедикт XVI у своїх роздумах над уривком про спокушання Ісуса Христа дияволом підкреслив, що спокуси мають завдання «зробити з Бога інструмент для задоволення власних потреб, надаючи переваги успіху в житті та матеріальним благам». Про це повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.
17 лютого 2013 року, у першу неділю Великого посту (за григоріанським календарем), Святіший Отець Венедикт XVI у своїх роздумах над уривком про спокушання Ісуса Христа дияволом підкреслив, що спокуси мають завдання «зробити з Бога інструмент для задоволення власних потреб, надаючи переваги успіху в житті та матеріальним благам». Про це повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології. Наступник святого апостола Петра, пояснюючи цей євангельський уривок, дає зрозуміти те, що диявол і надалі обманює рід людський, подаючи за правдиве щастя те, що насправді є лише примарним щастям. Саме споживацьке суспільство, плодами якого є різного роду кризи: суспільна, економічна, екологічна, а особливо криза цінностей, - є яскравим свідчення того, що в тенета спокусника потрапляють усі, від керівників держав, до пересічного мирянина. Святіший Отець, навчаючи про віру та її важливість і цілісний вимір, як антипод спокусам, зазначив, що хоч диявол від самого початку намагається зруйнувати первозданну гармонію, до якої нас покликав Творець, йому легко можна протистояти, стаючи поряд із Христом, Спасителем і Переможцем. «І щоб бути з Ним, звернімося до Його Матері, до Марії, покірно просячи про допомогу в час випробування, і Вона обов’язково дасть відчути нам сильну присутність свого Сина», – сказав Римський Архиєрей на завершення молитви «Ангел Господній».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next