АКТУАЛЬНО

Розпочалася четверта хвиля Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру»

Понеділок, 23 квітня 2018, 13:19
21 квітня 2018 року у Всеукраїнський день довкілля в Україні розпочалася четверта хвиля екологічної акції «Посади дерево миру».

Міністр екології та природних ресурсів разом із міністром освіти і науки, керівником Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви, народними депутатами та представниками релігійних конфесій висадили алею миру в одній із найстаріших пам’яток садово-паркового мистецтва столиці – Київському міському саді.

Уже традиційно екологічна акція розпочалася екуменічною молитвою за мир в Україні, за мир людей з Богом та всім створінням Божим – природою.

Остап Семерак зазначив: «Цим символічним кроком ми намагаємося привернути увагу суспільства до шкоди, завданої довкіллю війною на Сході, і до проблем української природи. Це протест війні. Ми об’єднуємо зусилля влади і релігійних конфесій заради доброї справи в ім’я майбутнього нашої країни».

Дерева миру нині озеленюють території церков, національних парків і шкільні подвір’я на всій території України.

«Озеленюючи Україну, ми робимо добро, а це найкращий протест злу на землі. Кожен християнин це – жива ікона Бога  і,  шануючи Бога, дбаючи про екологію душ, ми маємо не забувати про збереження довкілля. Хто має природу в душі, той ніколи не зробить зла і до живої природи і буде ставиться відповідально», – наголосив Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський, Української Греко-Католицької Церкви.

«Я переконана, що ця акція  «Посади дерево миру»  дуже важлива, адже вона привертає увагу до того, що ні добро, ні мир, ні краса не з’являються на порожньому місці. І я б хотіла подякувати кожному, хто сьогодні робить бодай трохи більше, ніж від нього вимагають, аби зробити життя навкруги кращим. І не так важливо, чи ви волонтер, чи ви сортуєте сміття, чи допомагаєте дітям. Важливо, що ви є джерелом змін, радості і добра. І це те, чого ми прагнемо навчити наших дітей через Нову українську школу. Навчити їх бути справжніми громадянами, бути екологічно грамотними, мати емпатію до ближніх і світу навколо», – сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Кращого образу, ніж висаджене людиною дерево, зрощене Богом, залишене для  майбутніх поколінь немає. Бажаю всім чіткого усвідомлення нашої відповідальності за землю, на  якій ми живемо»,  – сказав Архімадрид Лаврентій, благочинний Свято-Михайлівського Золотоверхого собору Української Православної Церкви  Київського  патріархату.

«Сьогодні люди різних культур і національностей об’єдналися заради підтримки природи навколо нас. Висаджування дерев Миру має велике виховне значення, адже цим самим ми показуємо нашим дітям, як  потрібно бути патріотами нашої землі»,- сказав  заступник  Верховного Муфтія України Рустам Гафурі.

На переконання очільника Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви Володимира Шеремети:

«Війна з катастрофічними наслідками точиться не лиш на лінії фронту, але повсюди, де люди, опановані егоїзмом, споживацькою ментальністю, жадобою до наживи, корупцією та байдужістю, марнують Богом даровану природну спадщину та руйнують середовище свого життя та життя майбутніх поколінь. Тому Церква виступає у ролі адвоката-захисника стражденного створіння, апелюючи до людського сумління та відповідальності, а також ініціюючи та творячи діла милосердя до створіння Божого, одним з яких і є екологічна акція «Посади дерево миру».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next