АКТУАЛЬНО

Розпочалася реєстрація на навчальний курс МАПа для священиків УГКЦ

Понеділок, 25 лютого 2019, 14:58
Як Церкві реагувати на зміни в суспільстві, державі, людях? Це відвічне питання, на яке дуже по-різному відповідають. Церква не може і не буде змінювати своєї основної місії: несення людям Доброї Новини про Христа воскреслого.

Для Церкви завжди залишиться найважливішим завданням - творити простір зустрічі людини і її Творця. Проте час швидких змін ставить нові вимоги до того, як Церква здійснює свою місію.

Наш курс є намаганням допомогти священикам краще проаналізувати навколишній світ і знайти шляхи донесення до сучасних людей Євангельської правди, особливо до молодих людей. Ми будемо вчитися розуміти потреби і очікування молоді та шукати можливості актуалізувати в їхніх життєвих обставинах Євангельську благовість.

Рівно ж будемо переймати досвід найкращих прикладів душпастирства Церкви, але також громадських і державних організацій, а навіть успішних підприємців. Великою складовою частиною курсу є самостійна праця учасників, які не просто будуть слухати лекції фахівців, але намагатись втілювати отримані знання на практиці відразу.

Своїми враженнями ділиться випускник програми, священик Стрийської єпархії о. Павло Швед: «Важливою частиною цього курсу є сама спільнота священиків, котрі спілкуються, діляться досвідом, діють СПІЛЬНО! Тут священик має сміливість виявити, що ще не все осягнув у своєму душпастирстві, і докладає максимум зусиль, щоб впливати на життя молоді, для якої служить. Дуже мотивує можливість особистого зростання. Ти починаєш цінувати те, що маєш, і бачити справжніх людей, не хапаючись за слабкі можливості».

Чого ми вчимось:

  • Емоційний інтелект
  • Управління проектами
  • Лідерство
  • Маркетингові підходи у діяльності неприбуткових організацій
  • Комунікація
  • Виступ перед авдиторією
  • Дизайн-мислення
  • Праця із соціальними мережами
  • Юридичні та фінансові питання діяльності неприбуткових організацій

Більшість із цих та інших тем є новими для священиків, але вони допомагають розширити світогляд сучасних душпастирів і стати більш ефективними у своєму служінні. Щоб цю тезу перевірити, можна поговорити із випускниками попередніх двох курсів, які успішно втілюють здобуті знання та навички у різних регіонах України від Харкова, Києва та Одеси до Львова, Луцька та Дрогобича.

«Цей навчальний курс став для мене можливістю побачити себе і своє священиче служіння зі сторони. Тут розкриваються таланти, народжується безліч нових ідей, у спілкуванні з іншими священиками ти розумієш, що не один і ділячись своїми ідеями, страхами і переживаннями, отримуєш відвагу творити нові речі замість повторювати давно вже неактуальні старі. Священик у теперішній час мав би бути сміливим і методи його душпастирства також. Безмежно радий, що цей час у мене був. Можу з впевненістю сказати, що моє життя тепер ділиться на період до МАПи і період після! Усім бажаю такого ж, а може і кращого, переживання свого священства», - говорить о. Олег Здреник із Самбірсько-Дрогобицької єпархії, який також має п'ятирічний досвід служіння у Казахстані.

Підготував о. Ростислав Пендюк

Голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ

Більше про курс: https://mapa.dyvensvit.org/gallery.htm#

Реєстрація триває лише до 1 березня!

Реєстрація: https://goo.gl/forms/HA0YfancK2rnHXsH2


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next