АКТУАЛЬНО

Розпочалася серія формаційних зустрічей для членів парафіяльних рад

Вівторок, 18 жовтня 2016, 12:58
Комісія УГКЦ у справах мирян 17 жовтня 2016 року розпочала серію формаційних зустрічей для членів парафіяльних рад і паламарів, дяків, старших братів і сестриць, лідерів мирянських спільнот в єпархіях та екзархатах Києво-Галицького Верховного Архиєпископства.

Серед пропонованих тем для зустрічей є природа та місія парафії, основи пасторального та економічного планування, джерела християнського служіння, управління дарами. Попередньо заплановано 57 формаційних зустрічей для пʼяти аудиторій: паламарів, дяків, скарбників, старших братів і сестриць, лідерів мирянських спільнот.

Перша така зустріч відбулася 17 жовтня в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії, у м. Трускавці, де зібралося близько 150 дяків. До їхньої уваги запропоновано тему біблійного аспекту дяківського служіння та мирянського служіння в УГКЦ. До присутніх звернувся владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицький.

Цими зустрічами Комісія УГКЦ у справах мирян прагне допомогти парафіяльним громадам у реалізації стратегії Церкви «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», а саме посприяти створенню парафіяльних рад і розпочати духовну формацію її членів.

Пригадаємо, що напередодні Комісія видала посібник для формації членів парафіяльних рад «Ідіть і ви в мій виноградник». У ньому зібрані всі необхідні матеріали, які можуть стати добрим інструментом для створення парафіяльної ради, для початкової формації її членів, для перших зустрічей, спроб пасторального та економічного планування.

Ольга Сорока

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next