АКТУАЛЬНО

Розпочалася генеральна канонічна візитація монастирів Львівської архиєпархії УГКЦ

Понеділок, 25 лютого 2019, 14:42
На підставі декрету Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря Возьняка розпочалася генеральна канонічна візитація інститутів посвяченого життя (монастирів, чинів, згромаджень та ін.) Львівської архиєпархії УГКЦ.

Вона є звичайною процедурою, яку Найвищий Законодавець, відповідно до кан. 205 ККСЦ накладає на Єпархіального єпископа і яка повинна здійснюватися принаймні щоп’ять років.

Свято-Покровський жіночий монастир сестер Студійського уставу мав за честь стати першою обителлю, до якої завітала візитаційна комісія. Розпочалася візитація в понеділок, 18 лютого 2019 року, Божественною Літургію, яку очолив ієрм. д-р Юстин Бойко, синкел у справах монашества Львівської архиєпархії. Із ним співслужили члени візитаційної комісії, до якої увійшли: синкел у справах духовенства о. Юрій Чудяк, канцлер курії о. д-р Сергій Стесенко,  економ о. Володимир Ольшанецький,  візитатор інститутів посвяченого життя ієрм. Віталій Дуткевич, голова сакральної комісії ієрм. д-р Севастіян Дмитрух та нотар о. Ярослав Максимців. У Літургії взяв також участь синкел у справах монашества Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ о. Ярослав Малиш.

Під час проповіді ієрм. Юстин звернув увагу на особливість служіння монахів і монахинь у сучасному світі, зокрема на дуже непрості обставини, за яких доводиться діяти сучасному монашеству. Водночас акцентував на тому, що є певні цінності, які ніколи не втрачають своєї актуальності. Серед тих цінностей на перше місце виходить любов до Бога і ближнього. Він закликав сестер будувати такі спільноти, які були би вогнищами Божої любові у світі. Саме такі спільноти, на переконання проповідника, стануть видимими знаками присутності Бога в житті світу, спільноти і кожної людини зокрема.

Після Літургії зі спільної молитви розпочалася урочиста офіційна частина початку візитації. Після молитви було зачитано Декрет про генеральну канонічну візитацію Свято-Покровського жіночого монастиря Студійського уставу. Відтак ієрм. Юстин представив усіх членів візитаційної комісії, а також пояснив мету генеральної візитації. Сестри мали можливість поставити питання членам візитаційної комісії та отримати вичерпні відповіді. Після представлення програми візитації, яка охоплює цілісний вимір служіння і канонічно-правовий стан, члени візитаційної комісії приступили до праці.

Увесь процес візитації в Свято-Покровському жіночому монастирі Студійського уставу триватиме до 9 березня 2019 року і завершиться Божественною Літургією та представленням відповідних результатів і висновків.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next