АКТУАЛЬНО

Розпочалася серія круглих столів «Бог, людина, війна»

Середа, 20 липня 2022, 14:52
«Мирні протести Ганді чи Мартіна Лютера Кінга в умовах тоталітарних держав протривали б рівно один день. А потім раптом вночі вони безслідно зникли б», – сказав о. Юрій Щурко, декан філософсько-богословського факультету УКУ, під час круглого столу «Бог і війна». Це онлайн-захід, який розпочав серію круглих столів для священників і монахів, які стоять перед новими душпастирськими викликами в умовах війни. Заходи відбуватимуться також сьогодні і завтра, 20 і 21 липня, з 16:00 до 18:20.

«Насильство на війні» та «Роль Церкви під час війни» – теми наступних двох круглих столів. У заході вже взяли участь понад тридцять учасників із заходу і сходу України, а також з-за кордону. Вони мають змогу обговорити складні питання, з якими зустрічаються люди у цей непростий час. Чому Бог допускає такі страждання? Як навчитись прощати, і що означає «любити ворогів» у контексті війни? Як супроводжувати людей, які пережили насильство, щоб не зранити їх ще більше? Як Церква може зцілювати душевні рани?

Отець Михайло Станчишин, досвідчений духівник, який вже чотири місяці служить людям у Харкові, під час першого круглого столу наголосив на необхідності підготовки самих душпастирів. Священник також наголосив на гострій нестачі наших душпастирів на сході України, де, за словами о. Михайла, є «багато спраглих людей». 

Запрошуємо священників та монахів долучатися до обговорень, адже на сьогодні це головні виклики не тільки нашої Церкви, а й всієї країни. Для участі в круглих столах потрібно зареєструватися:  https://forms.gle/yGNGzxVwCdkg3rFT7

Детальніша програма обговорень за посиланням: https://bit.ly/3yQ9xjR

Заходи організовує Центр гідності дитини УКУ спільно з Львівською духовною семінарією Святого Духа та Філософсько-богословським факультетом УКУ для духовенства греко-католицької Церкви.

Посилання zoom для участі в круглому столі:

Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/86209118299?pwd=Ky9haXZ6STExb05OVGY1MzgvdHByQT09 
Meeting ID: 862 0911 8299
Passcode: 993185

Обговорення відбуватимуться у закритому колі за правилами Chatham House rules. Це означає, що позиції після обговорень можуть цитуватися, проте ні ім’я, ні обставини, де вони були почуті, не можуть бути розкриті.

Світлана Бабинська

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next