АКТУАЛЬНО

Для духовенства Київської архиєпархії розпочалися Великопісні реколекції

Понеділок, 22 березня 2021, 19:36
Сьогодні, 22 березня 2021 року, у форматі онлайн розпочалися Великопісні реколекції для священників, дияконів та випускників семінарії Київської архиєпархії.

Духовні науки духовенству провадить преподобний ієромонах Йона Максім, ігумен студитів.

Дні духовної віднови священники розпочали молитвою Часослова, яку в Патріаршому соборі Воскресіння Христового очолив о. Ніканор Лоїк. Відтак за посередництвом зуму священники розпочали духовні науки.

У своєму навчанні о. Йона закликав духовенство на початку реколекцій зайти у глибину свого серця, щоб через власну тишу почути Боже слово. Адже тиша допомагає почути Божий голос у своєму серці: «Сьогодні нам потрібно втишитися, вимкнути всі сторонні звуки, щоб зосередитися на тому, що Господь до нас промовляє. Мовчімо не для того, щоб перебувати в тиші, а щоб слухати та почути те, що Господь говорить в нашому напрямку», - наголосив реколектант.

«Завдяки такій наші поставі, - продовжив душпастир, - коли будемо здатні почути голос Божий, тоді зможемо розпізнати Божу волю у власному житті. Це є корисно як і нам, як священникам, так і нашим парафінам», - зауважив він.

Далі о. Йона зазначив, що слухання Слова Божого мотивує нас до розпізнання Божої волі в нашому житті. «Завдяки цьому будемо реалізовувати Божі плани в нашому житті, а відтак будемо реалізовані як священники – слуги Господні», - наголосив реколектант.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next