АКТУАЛЬНО

Розпочалися реколекції для священиків Івано-Франківської архиєпархії

Середа, 15 жовтня 2014, 15:39
Розпочалися щорічні дні духовної віднови для священиків Івано-Франківської архиєпархії. Цього року вони проходять у реколекційному домі Згромадження сестер Пресвятої родини в Гошеві (загалом буде сім турів).

Перший тур з благословення Митрополита Володимира проводив о. Йосафат Бойко, ВС, синкел у справах монашества Івано-Франківської архиєпархії. Участь у реколекціях взяли 38 священиків.

За основу для реколекційних роздумів проповідник узяв документ Церкви - Інструкцію Конгрегації у справах духовенства «Священик - пастир і провідник парафіяльної спільноти». Реколектант розпочав свої роздумування від тези «Вибраність не є гарантією спасіння», роблячи порівняння зі священиками Старого Завіту та їх відкиненням з боку Спасителя. Кожна наука містила уривок зі Святого Письма і стосувалася чеснот і гріхів тих, які були «вибраними», щоби вони постійно переживали за святість життя і дбайливо працювали над спасінням власних душ і душ, повірених їм Церквою та Христом. Щоденна Свята Літургія зі спільним відчитуванням літургійних молитов вголос, спільні молитви Утрені і Вечірні, читання «Наслідування Христа» під час трапез стали моментами особливих роздумів над цінністю священичого служіння та великою відповідальністю за довірені священичій опіці людські душі.

Заплановані сім реколекційних турів проходитимуть протягом жовтня і листопада цього року.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next