АКТУАЛЬНО

Розпочав свою роботу Синод Єпископів УГКЦ

П'ятниця, 12 вересня 2008, 23:38
Сьогодні у Львові розпочав свою роботу Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, який триватиме до 9 вересня 2008 року. Синод – це найвищий церковний орган, засідання якого відбуваються раз на рік і який вирішує найважливіші питання церковного життя. У роботі Синоду, що його очолив Глава УГКЦ Блаженніший Любомир, беруть участь всі владики УГКЦ з України та з-за кордону.
Сьогодні у Львові розпочав свою роботу Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, який триватиме до 9 вересня 2008 року. Синод – це найвищий церковний орган, засідання якого відбуваються раз на рік і який вирішує найважливіші питання церковного життя. У роботі Синоду, що його очолив Глава УГКЦ Блаженніший Любомир, беруть участь всі владики УГКЦ з України та з-за кордону. Основною темою робочих засідань буде питання євангелізації. "Що таке євангелізація? – у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ поставив запитання Блаженніший Любомир і відповів: – Це передавання Доброї Новини, принесеної Ісусом Христом, про те, що людина, незважаючи на свою неміч, завдяки милосердю і Божій ласці може спастися. Кожний з нас є грішником і потребує допомоги Божої. Великою радістю для нас є те, що можна вийти із гріховного стану і стати Божою дитиною. Кожний, хто цю благовість уже пізнав, повинен у ній укріпитися та розповісти про неї тому, хто із певних причин про неї ще не чув. Це і є євангелізація", – пояснив Глава УГКЦ.

На Синоді, за словами Блаженнішого Любомира, буде розроблено стратегію євангелізації для цілої Церкви, не тільки в Україні, а й на поселеннях. "Першим завданням Церкви є євангелізувати, проголошувати Добру Новину. Будемо застановлятися, як найкраще це робити, як до цього готуватися, як потрібно це розуміти, адже як хрещені люди ми покликані до євангелізації", – сказав Предстоятель УГКЦ.

3 вересня 2008 року 38 архиєреїв, членів Синоду Єпископів УГКЦ, зібралися в Архикатедральному соборі Святого Юра для того, щоб спільно помолитися за успішне проведення Синоду і за те, щоб його рішення, як відтак про це говорив у проповіді Блаженніший Любомир, були згідні із Божою волею та натхнені Святим Духом.

У проповіді Предстоятель УГКЦ зосередив свою увагу на молитві, яка є необхідною для успішного проведення Синоду. "Синод не є парламентом, де щось ухвалюється більшістю голосів. Синод – це пошук Божої волі тими, кому доручено провід Церквою - єпископами. Тому вони спільно молитовно шукають того, що для Церкви необхідне", – пояснив Глава УГКЦ.

На завершення Літургії було урочисто прочитано Декрет про скликання Синоду Єпископів УГКЦ. Літургія завершилася виконанням молитви-гімну "Боже великий, єдиний".

Під час Синоду у неділю, 7 вересня, з нагоди 75-ліття від дня народження і 50-ліття священства Блаженнішого Любомира об 11.00 у соборі Святого Юра буде відслужено подячну Літургію, а о 18.00 в Національному театрі опери та балету України ім. Соломії Крушельницької відбудеться ювілейний вечір.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next