АКТУАЛЬНО

Розпочався пастирський візит Голови Пасторально-місійного відділу до Казахстану

Субота, 14 вересня 2013, 13:25
У суботу, 14 вересня Літургією у римо-католицькому кафедральному соборі Матері Божої Неустанної Помочі у Астані розпочав свій пастирський візит до Казахстану владика Йосиф Мілян, Голова Пасторального-Міграційного відділу УГКЦ.

Літургію, яка служилася у римо-католицькому  обряді, очолив Високопреосвященний Леонардо кардинал Сандрі, префект Конгрегації Східних Церков, який прибув спеціально до Астани як офіційний представник Святішого Отця Франциска з нагоди посвячення новозбудованого греко-католицького храму св. обручника Йосифа, що заплановане на 15 вересня. У богослужінні взяли участь Високопреосвященний владика Мігуель Буендія, Апостольський Нунцій в Казахстані, Високопреосвященний владика Томаш Пета, архієпископ і митрополит римо-католицької архидієцезії Пресвятої Діви Марії разом з єпископом-помічником Атанасієм Шнайдером та єпископом Караганди Янушом Калетою, о. Василь Говера, Апостольський делегат для українців греко-католиків у Казахстані, а також чисельні священики. На Літургії були присутні представники монаших згромаджень, що діють на території Казахстану, як рівно ж вірні римо і греко-католицької спільнот.

У своїй проповіді кардинал Леонардо Сандрі, застановляючись над суттю наслідування Христа, покликався на приклад блаженного Олексія Зарицького, який у 1963 році помер як мученик та ісповідник віри у таборі Долінка поблизу Караганди та у 2001 році був проголошений блаженним Папою Іваном Павлом ІІ. «30 жовтня цього року сповнюється 50 річниця трагічної смерті блаженного Олексія Зарицького – пригадав кардинал. Він пожертвував собою для усіх католиків, східних і західних, і усіх хотів привести до Христа. У єдності з Папою Франциском, який попросив мене переказати вам його батьківську близькість і апостольське благословення,і якому ми виражаємо щиру подяку повторімо сьогодні слова блаженного і зробімо їх програмою нашого життя: «кожний день і кожну годину ми повинні жертвувати усе страждаючому Ісусові, який ніс свій хрест на Голгофу, щоби показати нам, як осягається життя вічне (…) Так, ми повинні цвісти перед Ісусом у досконалій чистоті».

Закінчилася Літургія короткою адорацією перед вівтарем «Зірка Казахстану», що його Папа Венедикт XVI у 2012 році подарував католикам Казахстану на знак вдячності Господу за чудо з водою, яке сталося у березні 1941 року у селі Озерное.

По закінченню богослужіння відбулася дружня зустріч ієрархів, священиків та вірних, які 15 вересня візьмуть участь у посвяченні новозбудованого греко-католицького храму св. Обручника Йосифа.

Нагадаємо, що Голова Пасторально-Міграційного відділу владика Йосиф (Мілян) прибув до Казахстану з пастирським візитом як офіційний представник Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ. Центральною подією візиту стане освячення новозбудованого храму у Астані. У програмі візиту передбачено також відвідини української греко-католицької громади у Караганді, зустрічі священиками УГКЦ і представниками ієрархії Римо-Католицької Церкви у Казахстані, представниками влади та українських громадських організацій.

Прес-служба ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next