АКТУАЛЬНО

Розпочинає працю робоча група «Justice, Peace & Democracy»

Вівторок, 21 лютого 2017, 14:41
У лютому 2017 року розпочинає діяльність робоча група «Justice, Peace & Democracy» Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

 

Відповідаючи на заклик Папи щодо активних зусиль у 2017 році для розробки стратегії розбудови миру, Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» створює Робочу групу  «Justice, Peace & Democracy». Завданням групи є проаналізувати сучасні суспільні виклики для українського суспільства, які стоять на шляху побудови національного діалогу, і сформувати практичні рекомендації – стратегію розбудови миру і справедливого суспільства в Україні.

До робочої групи будуть залучені понад 50 експертів та фахівців, які під час регулярних зустрічей шести фокус-груп аналізуватимуть проблеми політичного, економічного, освітнього, крос-культурного характеру, міжрелігійних відносин та інших аспектів суспільного життя українського суспільства. До робочої групи також запрошені міжнародні експерти та науковці в рамках запланованих двох міжнародних конференцій у м. Київ. Діяльністю робочої групи передбачені також круглі столи в Харкові, Запоріжжі, Одесі, Житомирі та Луцьку з метою вивчити особливості цієї проблематики в різних регіонах України.

Відкриттям проекту стане інавгураційний круглий стіл на тему «Примирення та порозуміння – задля стабільності розвитку України», який відбудеться 1 березня о 10:00 в Українському кризовому медіа-центрі (Київ, вул. Хрещатик, 2). Запрошуємо всіх зацікавлених у цій проблематиці. Вхід вільний, за умови попередньої реєстрації за посиланням: https://goo.gl/forms/67SibnDXVq6lle4v1

«Justice, Peace & Democracy» діє за підтримки Папської ради «Справедливість і мир», а також новоствореної Дикастерії служіння цілісному розвиткові людини.

Ісус пропонує нам "підручник" стратегії розбудови миру в так званій Нагірній проповіді - вісім Блаженств (Мт. 5, 3 до 10). Це також програма і виклик для політиків і релігійних лідерів, керівників міжнародних організацій та корпоративних лідерів і засобів масової інформації з усього світу: застосовувати Блаженства у виконанні їхніх обов'язків. Це є виклик - побудувати суспільство, спільноту або компанію, за які вони несуть відповідальність, у стилі миротворців; щоб дати свідчення милосердя, відмовляючись відкидати людей, завдавати шкоду навколишньому середовищу і жадати перемоги будь-якою ціною.

Папа Франциск, Послання на святкування 50-го Всесвітнього дня миру.

Про всі дальші заходи та ініціативи, які відбуватимуться в рамках проекту, та про його перебіг інформуватимемо інформаційними повідомленнями.

За додатковою інформацією звертайтесь за еmail: [email protected]

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next