АКТУАЛЬНО

Розвиток служіння глухих та слабочуючих осіб УГКЦ

Понеділок, 23 грудня 2019, 13:01
Відбулися три важливих семінарів-тренінгів для спільнот глухих організованих Відділом соціального служіння УГКЦ. Ці установчі заходи мали за мету познайомити членів спільноти глухих з інструментами “комунікативного здоров'я” і отримати поради, як домовлятися і досягати результатів в групі.

Був зроблений перший крок для створення майбутньому серед глухих і нечуючих УГКЦ групи ефективної взаємодії і вирішення конкретних завдань у Церкві

В тренінгах брали участь глухі люди  і члени сімей нечуючих з Одеси, Полтави, Києва, Львова, Тернополя, Підкаменя, Дрогобича, Бродів і Самбора, загалом 30 осіб.

Під час семінарів відбувалися групові вправи і практики, а також викладення теоретичного матеріалу. Серед тем: відкривання (слухати/говорити), розрізнення понять - факт, емоція, думка, потреби, пропозиції, вирішення конфлікту, виявлення різниці між думкою і емоцією, визначення емоційного інтелекту, рівні емоційної компетентності.  Після виконаного завдань учасники спільно в групі здійснювали аналіз виконаної роботи і комунікативних помилок, оцінку ролей учасників.

В результаті проведених семінарів отримано корисний досвід, який послужить для опрацюванню стратегії і методології праці в середовищі глухих людей.

Ці фактори допоможуть краще організовувати душпастирстсво глухих задля їх соціальної інтеграції та адаптації в Церкві. Разом з тим учасники та повідомлені члени спільноти глухих, які не змогли взяти участь, підкреслили унікальність такого заходу для середовища глухих та гостру актуальність такої теми. Неодноразово висловлювалися прохання повторити їх для інших учасників.

о. Олег Лазуркевич,
референт з питань глухих і слабочуючих ВСС УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next