АКТУАЛЬНО

Рух «Справжня любов чекає» започаткували у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії

Понеділок, 08 грудня 2014, 14:29
Членами молодіжно-мирянського руху «Справжня любов чекає» стали 11 дівчат з колегіуму для дівчат «Знамення», який знаходиться у с. Зарваниця (Тернопільщина).

6 грудня духівник руху о. Олег Кобель, священик Стрийської єпархії УГКЦ, прибув у навчальний заклад та прийняв молитовну обіцянку від дівчат дотримуватися чистоти помислів, намірів, почуттів та плекати християнські чесноти.

Священик прибув на запрошення директора колегіуму Анни Зварич. Отець розповів дівчатам про історію та основні цілі руху «Справжня любов чекає», його актуальність у теперішній час.

«Молодіжний рух «Справжня любов чекає» ставить перед собою завдання донести до середовища молоді важливість зберігання дошлюбної чистоти та належного приготування до подружжя, - зазначив о. Олег. - Рух - це український відповідник міжнародного руху «True Love Waits», який у світі налічує понад 2,5 млн активних членів».

Колегіантки переглянули презентацію свідчень молоді, які є дійсними членами руху. Відтак відбулася Божественна Літургія, під час якої 11 колегіанток склали молитву-обіцянку та стали учасницями руху. Дівчата одягнули на палець перстень, який свідчить про належність до руху. Усі тримали запалені свічки, одна з колегіанток тримала білу троянду, як символ дівочої чистоти.

Руслана Звір, учениця 11-го класу, розповідає: «Про рух «Чистих сердець», чи «Справжня любов чекає», я чула давно, шукала інформацію в Інтернеті. На зустріч приїхала наша випускниця Христина Зембіцька, яка навчається в УКУ та  є членкинею руху. Вона запалила мене думкою теж вступити. Я дуже чекала цього дня. Дякую Богу і Пресвятій Богородиці. Радію, що ми склали присягу і тепер у нас є свій осередок Руху».

«Завжди та в усьому Бог є нашим початком, кінцем і нашою метою, - ділиться враженнями після події Анна Зварич. - Готуючись до пережиття таємниці Різдва, 3 грудня у нас був день духовної віднови, на якому о. Василь Сліпчук у духовних розважаннях над Святим Письмом порушив досить актуальні теми. Сьогоднішня зустріч покликала вихованок до життя у чистоті, яке катастрофічно зникає з карти світу. Це все відбувається у тиждень гарного Богородичного свята, адже саме Пресвята Богородиця є покровителькою нашого закладу. Саме вона є найкращим прикладом у вихованні дівчат».

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next