АКТУАЛЬНО

Рух «За тверезість життя» запрошує відзначити Всесвітній День тверезості

Середа, 06 вересня 2017, 17:53
Напередодні Всесвітнього Дня тверезості, 11 вересня, голова Руху “За тверезість життя” Коломийсько-Чернівецької єпархії о. Ярослав Стеф’юк звернувся до духовенства та вірних із закликом: «Сумлінно і відповідально поставитися до проведення Дня тверезості та посприяти поширенню цієї чесноти на теренах єпархії активною просвітницькою діяльністю та власним прикладом повної відмови від вживання алкоголю.»

11 вересня є релігійним святом (Усікновення голови Івана Хрестителя). Патріарший Рух “За тверезість життя” УГКЦ рекомендує, щоби в цей день у всіх храмах відбулася Літургія в наміренні за протверезіння української нації, а там де є започаткована “Золота книга тверезості” священик має помолитися за всіх до неї вписаних. У проповіді радять використати матеріали, які пропагують тверезий спосіб життя, а після Літургії відправити молебень перед образом Богородиці “Неупиваєма Чаша”. Під час молебню вірні мають тримати в руках запалені свічки, які будуть свідченням великої надії на Боже милосердя, символом очищення тіла і душі від алкогольної залежності, а також будуть даниною пам’яті тим, хто трагічно загинув від алкоголю.

Рух “За тверезість життя” звертається і до інших конфесій, щоб і вони долучилися до такої акції і в цей день помолилися за визволення Божого люду від алкогольної неволі.

Також Рух “За тверезість життя” Коломийсько-Чернівецької єпархії запрошує всіх тих, хто потребують конкретної допомоги чи поради, хто прагне позбутися алкогольної залежності, але сам не в змозі зробити цього рішучого кроку, як і тих котрі є співзалежними, звертатися до Просвітницького Центру “Навернення” за адресою: м. Коломия, вул. Гетьманська 36, приміщення “Карітасу”. Або зателефонувати: 096 85 34 604 (о. Ярослав Стеф’юк).

«Усвідомлюймо та пам’ятаймо, що тільки через благодать Божу ми можемо визволитися від поневолення різними залежностями, що тільки Податель усякого зцілення Господь наш Ісус Христос може позбавити нас від усякої немочі» - каже голова Руху “За тверезість життя” Коломийсько-Чернівецької єпархії о. Ярослав Стеф’юк.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.zdorovia.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next