АКТУАЛЬНО

Рухові «Українська молодь – Христові» виповнилося 85

Вівторок, 08 травня 2018, 12:09
Рухові української молоді «Українська молодь — Христові» виповнилося 85 років. Саме 6-7 травня 1933 року митрополит Андрей Шептицький вперше зібрав українську молодь у Львові, об’єднавши її під прапором Христа. Того дня молодь прийняла заклик свого митрополита публічно присягнула своє життя на вірність Христові.

Відтоді спільнота УМХ сповідує заповіт праведного митрополита Андрея Шептицького: «Бути завжди вірним Христові!»

«З нагоди ювілею львівський осередок спільноти «Українська молодь — Христові», об’єднавшись із Івано-Франківським і Тернопільським осередками, вирішили створити всеукраїнську структуровану організацію. Також у традиції Руху є з’їзди, які збирали молодь, спонукуючи її до єднання, — каже голова львівського осередку УМХ Христина Кутнів. — Із цією ідеєю ми звернулися до Блаженнішого Святослава. Він радо підтримав нашу ідею і ми разом запланували такий всеукраїнський з’їзд на 29 липня у Києві. Унікальність цього заходу в тому, що він відбуватиметься на берегах Дніпра в день народження митрополита Шептицького. А переддень, 28 липня, — вшанування пам’яті святого Володимира і річниця Хрещення Русі, буде доброю нагодою для присяги на вірність Христові».

Осередки УМХ після 1946 року, коли ліквідували УГКЦ, з’явилися і за межами України — в Чикаго, Австралії, в Римі. У ювілейний рік українська молодь прагне об’єднати всі осередки.

«Лише разом ми зможемо зробити значно більше. Прагнемо зібратися, щоб обмінюватися досвідом, проводити спільні акції. Та це все можливе лише тоді, коли матимемо спільну стратегію і будемо об’єднані», — додала Христина.

До цієї дати планують також доповнене перевидання збірника документів УМХ, до якого увійдуть резолюції усіх з’їздів, матеріали науково-історичної конференції та інформація про різні осередки спільноти. Зараз для цього шукають ресурси.

Є ідея також створити серію відеоматеріалів  про те, що означає бути вірним Христові.

«Сам Шептицький залишив дванадцять визначень того, що означає бути вірним Христові. Хочемо, щоб у цьому відео представники різних осередків сказали, що це значить для них. Будуть цікаві думки також і Блаженнішого Святослава про це», — додала голова львівського осередку УМХ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.dyvensvit.org


ТЕГИ: УМХ, ювілей
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next