АКТУАЛЬНО

Рясний урожай екоднів у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії

Середа, 01 вересня 2021, 13:44
Уподовж липня та серпня цього року в Тернопільсько-Зборівській архиєпархії проводилися катехитичні дитячі табори «Канікули з Богом». Семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого разом із аніматорами підготували молитовно-розважальну програму для дітей та молоді.

Зазвичай п’ятий день цих таборів був присвячений екологічній тематиці, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Референт Екобюро цієї архиєпархії о. Василь Шафран уже традиційно відвідував табори, у різній формі представляв екологічну катехизу Католицької Церкви й долучався до плекання християнської культури інтегральної екології у світлі вчення енцикліки Папи Франциска «Славен будь».

Такі екологічні дні відбулися 9 липня в селі Староміщина біля Підволочиська, 23 липня в селі Озерна на Зборівщині, 6 серпня в місті Тернопіль (парафія Святого Пантелеймона), 13 серпня в селі Пронятин поблизу Тернополя, 19 серпня в селі Серединки, що вже стало традицією, та 20 серпня в селі Острів неподалік Тернополя.

Карантинні обмеження повпливали на програму «Канікул із Богом». Тривалість кожного дня обмежувалась 3-4 годинами. Незважаючи на це, екодні розпочиналися спільною молитвою та знайомством у вікових групах. Відтак відбувалася Свята Сповідь та богослужіння з проповіддю про наші християнські обов’язки щодо ближніх та всього створеного світу.

Після молитви тривали руханки, ігри та банси. Після них (з урахуванням вікових груп) проводилася в мультимедійній формі екологічна катехиза, яка тривала до пів години. Основною темою була проблема глобального потепління, його причини й наслідки. Новини про лісові пожежі, повені в Німеччині та природні катаклізми транслювали впродовж літа всі медійні джерела. Тому діти жваво долучалися до дискусії та аналізували причини виникнення цих нещасть. Відтак проводилися заохочувальні вікторини, переможці яких отримували екологічні календарі та різні друковані видання від Бюро УГКЦ з питань екології.

На завершення всі учасники табору отримали книжкові закладки, наліпки чи маленькі календарики, що спонукають до інтегральної екокультури.

www.ecoburougcc.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next