АКТУАЛЬНО

Різдво Христове на Полтавщині

Вівторок, 13 січня 2015, 07:02
Святкування Різдва Христового у с. Деменки Полтавської обл. розпочались 6 січня з молитви: адміністратор місцевого храму Святого Миколая о. Василь Улішак відслужив Царські часи, Вечірню з Літургією св. Василія Великого та Велике Повечір'я з Литією.

7 січня після святкового Богослужіння найменші парафіяни храму заспівали колядки з віншуваннями, звіщаючи радісну новину про народження Спасителя. Опісля різдвяна коляда оповила все село Деменки, адже від громади УГКЦ вирушили три групи колядників, щоби відвідати всі оселі, незалежно від конфесійної належності їх мешканців. Одну групу складали о. Василь і церковне братство, другу – Сестри милосердя св. Вінкентія і брат Мар'ян Топорович із Дрогобицької духовної семінарії, а третю – місцеві діти з їмостю п. Надією Улішак.

У третій день Різдвяних свят до с. Деменки завітали студенти Львівської духовної семінарії та молодь зі Львова. Спочатку всі спільно помолилися Святу Літургію, а згодом вирушили до місцевого Будинку культури, де гості представили різдвяне дійство – вертеп. Глядачі, які прийшли, не зважаючи на тріскучий мороз, радо вітали львів’ян. Особливо від побаченого раділи діти.

Отець Василь Улішак висловив особливу подяку бр. Мар'яну Топоровичу за участь у святкуванні Різдва Христового на парафії,  бр. Сергію Довбі як ідейному натхненнику вертепу й усім гостям, які допомогли місцевим жителям глибше пережити таїнство народження Сина Божого.

Прес-служба Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next