АКТУАЛЬНО

Різдво на Далекому Сході (м. Хабаровськ, Росія)

Понеділок, 10 січня 2011, 11:15
Вперше українські греко-католики мали можливість взяти участь у Різдвяній Літургії на Далекому Сході, в м. Хабаровську, яку відслужив греко-католицький священик.

Вперше українські греко-католики мали можливість взяти участь у Різдвяній Літургії на Далекому Сході, в м. Хабаровську, яку відслужив греко-католицький священик.

7 січня у римо-католицькому храмі Пресвятої Трійці святкову Літургію відслужив о. Теодор Мацапула, ВС, координатор для католиків Східного обряду на території, що відповідає римо-католицькій єпархії в м. Іркутську. Отець Теодор приїхав у Хабаровськ із Омська. На богослужінні співали сестри-монахині із Монашої родини Воплоченого Слова.

Вірні Греко-Католицької Церкви були вислані на Далекий Схід в основному із Західної України в 1949 році. На Літургії були їхні нащадки.

Після Літургії всі вірні могли зібратися разом за святковим столом, щоб поколядувати.

«Сьогодні на Далекому Сході немає постійного греко-католицького священика, але є невеличкі громади, які можуть брати участь у богослужінні своєї традиції раз на кілька років, коли приїжджає туди священик. Просимо ваших молитов, щоб Господь послав вірним Далекого Сходу постійного священика для їхньої духовної опіки», - сказав о. Теодор.

 

Прес-служба Ординарія для католиків східного обряду в Росії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next