АКТУАЛЬНО

Різдвяне паломництво до Ватикану з Патріаршим паломницьким центром УГКЦ

Понеділок, 01 грудня 2014, 12:21
Напередодні Нового року, під час католицького Різдва, Патріарший паломницький центр організовує прощу до Ватикану під назвою «Паломництво слідами святих ХХ століття».

Паломники, котрі вирушать до Апостольської Столиці на молитву, відвідають дорогою святині Європи: Марійний центр у м. Марія Повч (Угорщина), базиліку св. Антонія у Падуї (Італія), а також рідні міста святого Папи Івана Павла ІІ – Вадовіце та Краків (Польща).

У Ватикані паломники відвідають площу та собор Святого Петра, помоляться біля мощів святих Пап Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ. У соборі Святого Петра зберігається одна з найбільших святинь УГКЦ – мощі святого великомученика Йосафата Кунцевича, «апостола єдності», греко-католицького єпископа, який у ХVII ст. прийняв мученицьку смерть, обстоюючи ідею церковної унії – повернення єдності Західної та Східної Церков. Мощі св. Йосафата Кунцевича були перевезені до Ватикану в 1963 році з ініціативи Папи Івана ХХІІІ з віденського греко-католицької церкви Святої Варвари, де вони зберігалися раніше.

Український собор Святої Софії в Римі радо вітатиме прочан на другий день перебування у столиці. У цьому величному Соборі, що його збудував Патріарх Йосиф Сліпий, буде відслужена Свята Літургія, після чого паломники ознайомляться з історичними пам’ятками Рима.

Спільна молитва у святинях чи роздуми на самоті, а також щоденна Літургія доповнюватиме насичену програму паломництва. Під час прощі кожен зможе поспілкуватися з духівником особисто на теми, які найбільше хвилюватимуть, а також висповідатися.

Крім духовних практик, які провадитиме священик групи, прочани матимуть нагоду ознайомитися з культурною спадщиною європейських столиць та культурних центрів: Рима, Мілана, Відня та Венеції. Дипломований гід проведе всім охочим цікаву екскурсію цими містами.

Детальніша програма паломництва - за посиланням: http://pilgrimage.in.ua/vatykan-palomnytstvo-slidamy-svyatyh-hh-st-20-28-hrudnya-2014/.

 

Дати паломництва: 20-28 грудня 2014, 9 днів

Маршрут: Марія Повч – Відень – Падуя – Рим – Ватикан – Мілан – Сотто-іль-Монте – Венеція – Вадовіце – Краків

Замовити:      - телефони для запису у Києві:  +38 (044) 279 19 20, +38 (096) 330 96 79.

- телефон для запису у Львові:+38 (096) 858 27 57.

- e-mail: [email protected]

- адреса: м. Київ, вул. Михайлівська, 17/2, оф. 2а.

Патріарший паломницький центр УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next