АКТУАЛЬНО

Різдвяний вертеп з колядою мандрує Одесою

Четвер, 11 січня 2018, 18:32
Виконанням різдвяних колядок радує в ці дні одеситів і жителів області, вертеп, який став реальністю завдяки молоді з храму Андрія Первозванного Української Греко-Католицької Церкви в Одесі.

Різдво - це Богом благословенний час для того, щоб приходити до осель з колядою і вітати господарів з народженням Ісуса Христа, бажаючи миру, злагоди і любові. Тримаючи в руках різдвяну зірку, колядники своїм співом наповнюють домівки різдвяним духом радості. З цілим театралізованим дійством - вертепом - відвідують оселі парафіян.

Духовенство та віруючих УГКЦ знають в Одесі ще і як волонтерів. Саме тому учасники вертепу вже відвідали низку військових частин Збройних сил України, військовий госпіталь, дитячий притулок «Світанок». Завітали учасники вертепу і до свого архиєрея, владики Михайла, щоб, колядуючи, разом прославляти народженого Ісуса Христа та завіншувати щастям, здоров’ям, достатком, а головне побажати миру нашій Україні.

«У нас є велика мрія. Це поїздка в зону АТО, на передову, щоб підтримати захисників України. Також плануємо виконати різдвяні колядки на центральній вулиці Одеси - Дерибасівській. Є запрошення поїхати в Київ і виступити там перед Апостольським нунцієм в Україні », - розповів один з учасників вертепу, о. Руслан Остафій.

Різдвяний вертеп також відвідав дачне містечко «Одеський портовик» у Роздільнянському районі Одеської області. У дачному містечку вертеп виступив у каплиці, де споруджена фігура Матері Божої. Там гостей зустрічали і жителі села Шеметове Іванівського району.

«Я щаслива, що почула колядки у виконанні учасників цього прекрасного вертепу. Я відчувала неймовірну радість. У моїй душі справжнє свято », - розповіла Тетяна, одна з мешканок дачного містечка.

Прес-служба Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next