АКТУАЛЬНО

«Різдвяну просфору» відсвяткували у Стрийській єпархії

Середа, 16 січня 2019, 10:50
15 січня 2019 року в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці духовенство Стрийської єпархії зібралося на «Різдвяну просфору» на знак вдячності Богові за прожитий минулий рік і з молитвою, в якій архиєреї та священики просили Господа благословення на рік прийдешній.

У своїй проповіді Єпарх Стрийський Тарас Сеньків звернувся до духовенства з розважанням над постаттю св. Йосифа, акцентуючи увагу присутніх священиків на трьох важливих його ознаках. «Церква є творена Божим Словом. Святий Йосиф має слухняне серце і є слухняний Слову, яким його Бог кличе», – сказав єпископ і назвав Йосифа будівничим, яким той стає зі свого послуху, приймаючи Боже запрошення до участі в спасінні людства.

Далі, відзначаючи опіку Йосифа над Марією та Ісусом, владика Тарас назвав його охоронцем Церкви. «Священство, як батьківство в Церкві, полягає в тому, щоб чути Бога і звіщати Його в Церкві, рятувати Христа в людських душах. Бути охоронцем в Церкві – означає стояти вірно в обороні Божої правди. Ми повинні попереджувати небезпеки, застерігати від зла, бо якщо не будемо цього чинити, то будемо в цьому винні. Священик має утверджувати людей у добрих починаннях, дивлячись на свою парафію, як на свою родину», – сказав проповідник, застановляючи духовенство бути відповідальними за свої парафії і вірно їх охороняти, чуваючи над спасінням своїх вірних.

Говорячи про батьківство Йосифа, в якому відображене батьківство Бога Отця, єпископ відзначив, що священик як батько має провадити особу до зрілого діалогу з Богом в молитві, зростанні у вірі.

На завершення владика Тарас побажав усім душпастирям, за заступництвом св. Йосифа утверджуватися в своєму священичому покликанні та сповняти своє свідчення віри так, щоб світ почув голос, котрим Господь кличе до себе.

Після Літургії всі помолились перед Ліською чудотворною іконою за тих, хто охороняє український народ на Сході в боротьбі з окупантом.

А потім архиєреї Стрийської єпархії розділили зі священиками Різдвяну просфору. Цей святковий день прикрасили вертеп молоді  зі Самбірсько-Дрогобицької єпархії та дзвінка коляда вокального ансамблю «Передзвін» з м. Городок, що на Львівщині.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next