АКТУАЛЬНО

Різдвяні свята в Криму

Понеділок, 15 січня 2018, 16:54
З благословення Святішого Отця на території Криму продовжує релігійну діяльність Кримський екзархат Католицької Церкви візантійського обряду та парафії в Севастополі, Євпаторії, Сімферополі, Ялті та інших містах і селах півострова.

Зокрема, на свято Обрізання Господнього, як і щонеділі, у м. Севастополі Божественну Літургію очолив делегат Святого Престолу протоієрей Богдан Костецький. Проповідь з благословення о. Богдана виголосив диякон Олександр Шведов. «Свято Обрізання привертає нашу увагу до трьох головних речей: що місія Ісуса серед нас починається з пролиття Його Крові, отже прообразує Жертву Голгофи; що Ісус добровільно корився закону, отже, ми мусимо зберігати послух Церкві, її достойникам та Папі Римському; що тілесне обрізання для нас, за словами пророка, перемінено на обрізання нашого серця – очищення його від гріхів та пристрастей», – наголосив проповідник.

На закінчення Служби Божої молодші парафіяни влаштували для присутніх традиційний вертеп із різдвяною зіркою, царями-звіздарями, пастушками й овечками. Крім того, за українськими народними звичаями колядували – з козою, Маланкою, «сію-сію, посіваю!» та іншими традиційними піснеспівами.

Усе це відбувалося в тимчасовій каплиці – мурований храм є ще в процесі будівництва.

Того самого дня отець Богдан Костецький разом із дияконом Олександром Шведовим  відслужили Службу Божу ще і в місті Євпаторії. На жаль, тамтешні парафіяни поки що також не мають свого приміщення й користуються гостинністю отців латинської парафії Святого Мартина.

Попри всі непрості суспільно-політичні обставини, завдяки жертовності окремих священиків церква в  Криму продовжує своє існування. Основною проблемою і надалі залишається брак священиків. Однак вірні не втрачають надії і вірять, що невдовзі Кримський екзархат поповниться новими священиками та богопосвяченими особами.

Підготував о. диякон Олександр Шведов, м.Сімферополь, Крим

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next