АКТУАЛЬНО

Сад як екореституцію для природного довкілля висадили в Яремчі

Вівторок, 20 квітня 2021, 16:59
Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви та Коломийська єпархія УГКЦ, в рамках Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» та Всеукраїнської безтермінової акції «Посади дерево миру», заклали яблуневий сад навколо молодіжного духовного центру та храму Верховних апостолів Петра і Павла поблизу м. Яремче, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Молитовно очолив дійство єпископ-ординарій Коломийської єпархії УГКЦ Василь Івасюк.

«Це один із сотень парафіяльних садів, закладених за останні роки за підтримки Екологічного бюро УГКЦ по всій Україні», – ділиться п. Володимир Шеремета, очільник церковної екоінституції.

Однак цей сад є особливим – він посаджений з метою зробити екологічне відшкодування за одне з останніх друкованих видань Екобюро, а саме – «Відповідальність за створіння: Збірник робіт Всеукраїнського конкурсу 2020 року, що має за мету плекання відповідальності за створений Богом світ і її втілення в повсякденному житті та діяльності», яке було надруковано за сприяння видавництва «Нова Зоря».

«Таким чином ми стараємося не лише нейтралізувати екологічний слід окремого видання, але й дати особистий та суспільний приклад відповідальності за наш спільний природний дім та заохотити колег, які займаються видавничою справою, робити відповідні ековідшкодування за завдану у видавничому процесі шкоду довкіллю», – констатує професор Шеремета.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next