АКТУАЛЬНО

Салезіанська молодь ділиться враженнями від європейської зустрічі

Вівторок, 22 серпня 2017, 12:32
В Італії відбулася чергова європейська зустріч салезіанської молоді під назвою «Конфронто 2017». Представники України з 250 учасниками з різних країн провели 6 днів разом, роздумуючи над життям салезіанських святих. Зустріч проходила під гаслом: «Агенти отця Боско: бачення, захоплення, завдання». Програма заходу охоплювала різноманітну тематику. Досвід перебування тут допоміг кожному учасникові ще глибше зануритись у джерела салезіанської духовності: її погляд на світ, її життєдайні енергію та призначення.

Перші дні зустрічі були присвячені темі бачення, де акцент поставили на тому, що «християнин покликаний до специфічного бачення світу, до бачення, пронизаного вірою у Бога та надією на вічне життя». Отець Патрик, СДБ, під час промови до учасників наголосив,  що «молода особа покликана сама брати на себе відповідальність за формування власної індивідуальності через розбудову чотирьох аспектів особистості: інтелектуального, емоційного, духовного виміру та виміру стосунків з іншими. Святий Іван Боско дає нам приклад, як через свідомий вибір добрих друзів – ровесників та старших, – через читання і навчання, через роздуми, часту сповідь і покору духовному наставникові він формувався у всіх чотирьох аспектах. Справді, ми часто зосереджені лише на одному або двох аспектах: інколи це навчання, інколи прогулянки з друзями, інколи приватні переживання, на яких ми замикаємося. Проте ми покликані до всестороннього розвитку».

Роздуми над темою бачення салезіанські аніматори розпочали ще перед приїздом інших учасників. Зокрема вони відвідали К’єрі – місце формування о. Боско від 16 до 26 років. Варто зауважити, що саме такого віку була більшість учасників та аніматорів «Конфронто».

Відповідальний за молодіжний салезіанський рух о. Фабіо закликав молодь бути чесними, а також звернув увагу на те, наскільки важливо мати духівника. Ще одним моментом, на якому наголосив й о. Фабіо у проповіді в Морнезе і Генеральний настоятель о. Анхель при відповіді на питання щодо покликань, – це мати проект життя. «Бачення – це не абстрактне марево, а конкретна ціль життя, до якої ми прагнемо. Молода людина має виявити відвагу мріяти про цю мету і відповідальність за свої кроки до неї – вибір друзів, наставників, всебічний розвиток».

Ще однією темою зустрічі були роздуми над тим, що ж таке захоплення. Організатори «Конфронто» наголошували на тому, що захоплення, захват, радість – це осердя салезіанської духовності. «Салезіанський аніматор – це не той, хто чекає, коли натхнення зійде на нього, а той, хто розпалює вогонь натхнення в собі та інших».

Наприкінці «Конфронто» присутніх закликали задуматись над тим, яке ж завдання стоїть перед кожним у своєму осередку та країні. Отець Фабіо влучно зауважив, що «зустріч із Христом має бути досвідом, що кидає виклик. На кожного з учасників салезіанського руху чекає своя місія, своє завдання. Але всі вони так чи так сформовані баченням отця Боско та запалені його духом. Тож необхідно мати відвагу виконати це завдання, послух прийняти його і довіру до Бога, коли проект здається неможливим».

Загалом, підсумовуючи все, можна сказати, що у промовах отці та сестри в діалозі з Генаральним настоятелем салезіанського згромадження о. Анхелем Артіме та настоятелькою Згромадження Дочок Марії Помічниці Християн с. Івон піднімали багато складних актуальних питань. Проте кожен із них закликав молодь і присутніх бути відважними й покірними на шляху до свого покликання, свідчити правду й салезіанський дух, незважаючи на труднощі та виклики.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sdbua.net

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next