АКТУАЛЬНО

Салезіанська молодь розбиралася у стосунках між хлопцем і дівчиною

Вівторок, 14 листопада 2017, 12:43
12 листопада 2017 року у львівській церкві Покрови Пресвятої Богородиці відбулася формаційна зустріч салезіанської молоді, присвячена темі стосунків між хлопцем і дівчиною. Ця тема є своєрідним продовженням молодіжного форуму “Стирай межі”, що проходив у серпні цього року.

Зустріч розпочалася з Літургії, а відтак молодь зібралася разом на смачне частування. Наступним моментом заходу було слово від отця салезіанина Максима Рябухи, який зараз працює в Києві з молоддю, зокрема студентами.

Отець Максим наголосив на важливості правильного будування стосунків та навів приклади вирішення певних міжособистісних непорозумінь. Згодом усі охочі могли поставити запитання до цієї теми і одним з цікавих було питання було те, чи варто відновлювати і продовжувати стосунки між хлопцем і дівчиною після чергового їх завершення. Отець Максим зауважив, що «ми маємо справді розуміти та відчувати, що в цих стосунках ми будемо щасливі і нас очікує щасливе  продовження цих відносин на інших етапах».

Згодом усі присутні поділилися на чотири групи, в яких мали можливість роздумувати над актуальними проблемами щодо міжособистісних стосунків. Надзвичайно цікавими були питання про те, хто ж все-таки має робити перший крок після загострення стосунків, чи підтримує молодь стереотип, що чоловік не має показувати своїх емоцій, а також інші доволі часті й актуальні молодіжні запити.

На завершення отець Тадеуш Розмус, який перебуває в Україні в рамках канонічної візитації Салезіанського згромадження, мав привітальне слово до молоді. Він зазначив, що був в Україні вже декілька разів та приємно вражений цими візитами.  Також о. Тадеуш подякував усім за підготовлену зустріч й зауважив, що «допоки в Україні  є активна молодь, доти будуть діяти отці салезіани».

Варто зазначити, що формаційна зустріч для молоді віком від 14 років передбачає насамперед згуртувати тих осіб, які приходять до салезіанських молодіжних центрів, шкіл, парафії, а також молодь, яка живе і діє в салезіанському дусі в інших парафіях. Іншими словами, це є молодь, яка творить Молодіжний салезіанський рух і потребує не тільки уваги, а й духовного супроводу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sdbua.net

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next