АКТУАЛЬНО

Салезіани оприлюднили унікальний рецепт захисту від коронавірусу

Середа, 04 березня 2020, 11:54
У ці дні в італійському місті Турині триває Генеральна капітула Салезіанського згромадження.

Через виявлення на півночі Італії особи, інфікованої коронавірусом, весь тиждень у цьому регіоні були зачинені школи, скасовані всі заходи, де передбачалося велике скупчення людей, а також мешканцям були дані вказівки, як поводитися, щоб  уникнути зараження і що робити в разі появи певних симптомів, облаштовані належно лікарні і служба швидкої допомоги. Також архиєпископ Турину дав вказівку, щоб на один тиждень припинити масові богослужіння з проханням у родинах приділити більше уваги молитві та читанню Слова Божого. Були скасовані й поїздки делегатів Капітули до міста К’єрі.

Генеральний настоятель на початку тижня після молитви окропив усіх освяченою водою, дав особливе благословення, поручаючи роботу Генеральної капітули та всіх делегатів під опіку Матері Божої Помічниці Християн, і подарував кожному делегату медальйон та іконку Матері Божої Помічниці християн.

Цей епізод пригадав багатьом один випадок із життя святого отця Боско. Коли в 1854 році до Турину прийшла епідемія тифу і потрібно було волонтерів, щоб допомагати хворим мешканцям міста, отець Боско зібрав своїх старших юнаків з проханням стати волонтерами: «Якщо ви всі перебуватимете в ласці Божій  і уникатимете важків гріхів та носитимете освячений медальйончик Пресвятої Богородиці, який я вам роздам, а також молитиметеся щоденно «Отче наш», «Богородице Діво» і «Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові», молитву з проханням заступництва святого Алойзія, додаючи коротку молитву «Від усякого зла, визволи нас, Господи», – запевняю вас, що ніхто з вас не захворіє на тиф.  І так і сталося, як передбачав святий. Від серпня до листопада, коли припинилася епідемія тифу, ніхто з хлопців отця Боско не захворів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами sdbua.net


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next