АКТУАЛЬНО

Салезіани у Львові відкрили новий будинок для потребуючих дітей

П'ятниця, 06 червня 2014, 13:17
У неділю, 1 червня, у Львові відбулося посвячення і урочисте відкриття нової споруди Родинного дому «Покрова», яким опікується Салезіанське згромадження з 2007 року.

Урочистість розпочалася Святою Літургією в храмі Покрови Пресвятої Богородиці, яку очолив владика Йосафат (Говера), екзарх Луцький. Після Літургії всі мешканці родинного дому, гості і вірні процесійною ходою прийшли до новозведеної споруди, де відбулося освячення і відкриття нового дому «Покрова». З вітальним словом виступив провінційний настоятель Салезіанського згромадження в Україні отець Оноріно Пістелато.

З відкриттям Родинного дому «Покрова» привітав усіх присутніх і Міський голова Львова: "Я пригадав сьогодні слова Івана Павла ІІ, коли він був на Сихові і йшов сильно дощ. Він тоді гарно сказав: «Дощ іде – діти ростуть». Щоб наші діти росли, були щасливими, щоб їхні серця були сповнені любові. Є мудрі, добрі отці, які їм віддають все, що мають".

"Дозвольте подякувати владикам, які 11 років тому поблагословили появу отців салезіан в нашій державі, у Львова. Отче Оноріно, дозвольте подякувати вам за те, що ви тут є, що ви прийняли цей обряд, за те, що ви стільки зробили, робите і будете робити для наших дітей», - зазначила Наталія Федорович, заступник міністра соціальної політики України.

«Цей будинок називається родинним домом «Покрова». Його задум - дати прихисток дітям, які будуть жити своєрідними сім’ями, групами, щоб вони відчували і розуміли, що їх люблять і що вони потрібні. Щоб вони насправді відчували родинне і сімейне тепло. Цей будинок розрахований приблизно на 80 дітей. Ми також подумали і про студентів – тут будуть проживати і студенти різних закладів Львова, студенти, які мають потребу в житлі. Сьогодні хочу подякувати всім благодійним організаціям, які були причетні до реалізації нашого проекту», - розповів отець Михайло Чабан, директор родинного дому «Покрова».

Після святкового обіду урочистість продовжилася святковим концертом у ЦТДЮГ «Погулянка» (вул. Вахнянина, 29).

Довідка:

Родинний дім «Покрова» започаткований у 2007 році, коли виникла потреба дати прихисток одному львівському хлопчині, який залишився без батьківського тепла і опіки. Салезіани переобладнали приміщення на дзвіниці храму Покрову Пресвятої Богородиці – так почав своє життя Родинний дім «Покрова». З кожним роком число його мешканців зростало – виникла потреба віддати дітям одне крило провінційного дому салезіан.

Сьогодні Родинний дім налічує більше 40 дітей 6-18 років, які отримали новий будинок, а найголовніше, що мають тих  осіб, які дарують їм своє життя.

Новий будинок розрахований для 100 потребуючих дітей. Тут розміщені всі необхідні структури для повноцінного життя і виховання. Один поверх слугуватиме для колегіуму для студентів, який відкриє свої двері вже з вересня 2014 року.

Католицький Оглядач

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next