АКТУАЛЬНО

Салезіанська молодь зустрілася «Face to Face»

П'ятниця, 01 червня 2018, 12:28
26 травня в ораторії Святого Івана Боско у Винниках, поблизу Львова, відбулася третя і завершальна формаційна зустріч для салезіанської молоді і всього молодіжного салезіанського руху, що була присвячена темі «Діалог у суспільстві».

Молодіжна зустріч «Face to Face #3» розпочалася зі спільної Літургії, під час якої о. Анатолій Гецянин, відповідальний за молодіжне душпастирство в Українській провінції отців салезіан, роздумував над уривком Євангелія від Івана про розмову Ісуса і Петра, якого Христос питає тричі: «Симоне Йонин! Чи любиш ти мене?». «Цей уривок зосереджує увагу на наших стосунках з Богом. Ісус перепитує Петра тричі, адже хоче, щоб він у глибині свого серця дав відповідь. Петро визнає Бога, який є Любов’ю, основою свого життя. А Господь, знаючи усі немочі Петра, не осуджує його, але дає можливість любити Бога… Хай ця завершальна зустріч будується на цьому гарному слові – любов, яка дає можливість йти вперед… Любов надихає нас робити щось в нашому житті, щось відкривати, і могти, за прикладом апостола Петра, дати й нашу відповідь: «Господи, ти все знаєш! Ти знаєш, що я люблю тебе!» - сказав отець Анатолій.

Під час доповіді о. Максима Рябухи молодь мала нагоду подивитися на модель спілкування у суспільстві, запропоновану св. Іваном Боско, у якій існує чітка послідовність та взаємодія між особами та середовищем.

Ця зустріч була також підсумком всіх трьох розглянутих цього року тем. У квесті, який відбувався у Винниках, молоді хлопці і дівчата виконували найрізноманітніші завдання: долали уявні перешкоди за допомогою друзів, які допомагають нам зростати і йти до Бога, вчились правильно будувати діалог, не принижуючи інших, покращувати стосунки, зокрема з батьками, шляхом комунікації і висловлення свої потреб, а також обговорювали бачення себе у суспільстві.

Цікавим моментом був також «Відкритий мікрофон» із гостями цього заходу. Досвідчені особи, що змогли знайти своє місце у суспільстві, поділилися досвідом та відповіли на найрізноманітніші запитання юнаків і дівчат. Молитва та вечірня програма допомогли кожному учаснику ще раз торкнутися глибокої радості від спілкування з Богом і ближніми. Наступна зустріч цього формату чекає на салезіанську молодь з цілої України уже на початку серпня.

Західне бюро «Живого ТБ» матеріалами www.sdbua.net


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next