АКТУАЛЬНО

Салезіанський молодіжний форум

Вівторок, 08 серпня 2017, 11:30
6 серпня завершився салезіанський форум «Стирай межі. Face2face». У ньому взяли участь понад 200 осіб. Протягом трьох днів молоді люди брали участь у різних майстер-класах, іграх, бансах, забавах, намагаючись «стерти межі» незнання, непевності, страху у своїх відносинах з іншими. Особливої уваги набула актуальна для молоді тема стосунків між хлопцем та дівчиною.

Своїми враженнями про цьогорічний форум ділиться один із організаторів, салезіанський співпрацівник Тарас Косар: «На цьому форумі я є вже третій рік поспіль і бачу, що з кожним роком він набирає нових обертів. Ми не лише почали краще готуватися до таких заходів, а й спостерігаємо зміни стосовно учасників. Молодь, яка сюди приїжджає, уже знає, куди вона їде і для чого. Ми, як салезіанська родина, даємо таку пропозицію і бачимо, що кількість молодих людей збільшується, а це означає, що є попит.

На мою думку, такі салезіанські форуми дають змогу познайомитися молоді, пропонують можливість гарно відпочити в християнському дусі, у добрій атмосфері. І оскільки нашим цьогорічним гаслом є стирати межі, то це стирання меж відбувається в тому, що ми спільно молимося, їмо і відпочиваємо, тобто усе робимо разом».

Також про плани та очікування від салезіанского форуму розповіла ще одна з організаторів цього заходу Віта Мамчур: «Ми довго думали, як назвати цей форум. Було багато варіантів і ми вирішили, що «Стирати межі», в принципі, дуже актуальна тема і її можна розвивати в будь-якому напрямку і ключі. Якщо минулого року ми говорити про стирання меж як певних стереотипів, про те, як ми можемо бути інакшими, то цього року поставили акцент на тому, як стерти межі у спілкуванні між хлопцем і дівчиною, як будувати стосунки, щоб правильно йти у напрямку один до одного.

Цього року молодь дуже нас здивувала своєю відкритістю і підходом до цього форуму. Вони справді відповідальні, мають повагу одне до одного, хочуть молитися, вчитися  і стирати ці межі. І, бачачи це, можна сказати, що наш форум справді вдався. Це видно й по тому, що збільшилася кількість учасників порівняно з минулим роком. І це свідчить, що молоді люди розказують одне одному про цей захід, адже доволі багато учасників цього року тут уперше. Таким чином і розростається спільнота, де ми є всі разом. Тож дуже хотілося б, коли всі їхатимуть додому, щоб кожен щось у собі змінив і відчув себе трішечки інакшим».

Молодіжний салезіанський форум «Стирай межі» проходив із 4 по 6 серпня в духовному відпустовому центрі УГКЦ с. Новосілка Львівської області.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами sdbua.net

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next