АКТУАЛЬНО

Самбірсько-Дрогобицький осередок Карітасу провів круглий стіл «Мир починається з мене»

Середа, 13 лютого 2019, 14:39
У місцевому осередку Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії пройшло обговорення питань і проблем, які виникли внаслідок військового конфлікту на сході України, а саме відбувся круглий стіл на тему «Взаємодія релігійних, громадських та державних організацій в напрямку розбудови миру».

У дискусії взяли участь: голова наглядової ради української гуманітарної групи та почесний директор центру волонтаріату Карітасу Артур Деска,  представник ГО «Дрогобич SOS – Допомога Армії» о. Ігор Цмоканич, голова правління Кримськотатарської громади Дрогобича «Іхсан – Щирість» Асан Якубов, а також представники державних служб, ВПО, громадські активісти та інші містяни.

Говорили про роль та участь Церкви в розбудові миру, про внесок державних служб, взаємодію та співпрацю різних груп населення та чому важливо бути волонтером. Також працювали над ідеями співпраці та партнерства у напрямку миробудування.

«У нас працюють психологи та соціальні працівники, до яких можна звернутися по допомогу, підтримку чи пораду. В рамках проекту проводимо найрізноманітніші тренінги та групи інтересів, живі бібліотеки, кіноклуби, а також можна скористатися психологічною допомогою. Наш проект спрямований на згуртування громади та покращення комунікації між різними групами населення», – зазначила координатор проекту Олена Угрин.

Довідка: Проект «Об’єднуючи людей заради миру» спрямований на стабілізацію суспільства за допомогою ефективної місцевої інтеграції вимушено переміщених осіб і підтримки подолання наслідків, відновлення і примирення з місцевою громадою.

Метою проекту є відновлення соціальної згуртованості, довіри і співробітництва в громаді шляхом примирення і миробудування.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://caritas-ua.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next