АКТУАЛЬНО

«Саме в пасхальному таїнстві ми усвідомлюємо, що герої – не вмирають…» - Блаженніший Святослав для «5 каналу»

Понеділок, 13 квітня 2015, 07:41
Ми, сотворені для життя у воскреслому Христі, бачимо і відчуваємо, що ті, за ким ми сумуємо через їх втрату, є живими. Посередником сьогодні між нами і ними є воскреслий Спаситель. Смерть не є кінцем: бачимо це на прикладі воскреслого Христа. У пасхальному таїнстві ми усвідомлюємо, що герої – не вмирають.

Сказав в інтерв’ю для «5 каналу» Блаженніший Святослав на свято Воскресіння ГНІХ, 12 квітня 2015 року.

На його переконання, пасхальний час – період, коли все починає перемінюватися: «Час страстей і смерті Христа був моментом, коли християни переживали біль та смуток. Звістка про Його воскресіння починає перемінювати смуток на радість. Тому сьогодні, навіть коли сумуємо за загиблими героями, ми повинні тішитися, що вони живі у воскреслому Христі».

За його словами, коли ми готові пожертвувати своїм життям задля порятунку свого народу і рідної держави, така жертва не стане смертю. Вона  стане  новим початком.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next