АКТУАЛЬНО

СДМ-2016 – наш шанс долучитися до вселенської тусівки, – о. Олександр Чумаков

Четвер, 29 січня 2015, 18:31
Стати частиною світової тусівки, розкриваючи для неї український світ, – ось таке завдання є перед нашою молоддю на Світовий день молоді в Кракові. Як же це завдання здійснити – молодь роздумувала 26 січня разом із головою Комісії УГКЦ у справах молоді та духівником Львівської духовної семінарії.

Зустріч у Львівській духовній семінарії з ініціативи її духівника о. Олександра Чумакова розпочалася молитвою до Святого Духа та до друга молоді - святого Папи Івана Павла ІІ.

Отець Ростислав, голова Комісії УГКЦ у справах молоді, розповів про історію, програму Світового дня молоді та відвідування цього дійства українською спільнотою, а також про сподівання на 2016 рік: "Світовий день молоді називають святом віри. Він таким і є. Треба, щоб ми туди поїхали підготовленими в духовному сенсі, а ще – щоб могли заспівати, затанцювати, представити себе у всій красі: показати свою духовність, культуру, країну, Церкву".

Завдання молоді, котра зібралася на понеділкову зустріч, є створити один із мозкових центрів, який би, за словами отця Олександра Чумакова, давав імпульс для молоді зі всієї України: і з Херсона, і з Врадіївки, і з Ірпіня, і з Житомира – всієї , яка захоче інтегруватися і "вселенську тусівку". Саме молодь з допомогою отців має створити карту заходів, які мають врешті реанімувати серед молоді українську духовність, українську культурність і українську комунікативність.

Епіцентрами подій будуть парафії. Щомісяця, починаючи з березня 2015 року і завершуючи липнем 2016 року, у кожному з таких епіцентрів мають відбутися по дві тематичні зустрічі чи події, всього – на 36 тем.

Ці тематики мають, власне, розкривати і розвивати вищезгадані духовність, культурність та комунікативність. Також теми можуть перегукуватися з гаслами, які Папа дав молоді для підготовки до СДМ-2016: "Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне!" (на 2014 рік), "Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать" (на 2015 рік) та "Блаженні милостиві, бо вони помилувані будуть!" (на 2016 рік).

Завданням хлопців і дівчат на наступну зустріч стало зорганізувати молодь, котра б хотіла долучитися до "мозкового центру", аби вже найближчим часом почати створювати програму заходів підготовляння до СДМ-2016 у Кракові.

Комісія УГКЦ у справах молоді

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next